Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Japanese Self Study & Translation > Print Preview

JapaneseTranslation quiz 1b
Greetings : English - Japanese

Formats Japanese Self-Study Worksheet Japanese Self-Study Exercise Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the Japanese translation (equivalent) for each English sentence below?


1. Hello, Aina.
• Arigatō, Aina.
• Kudasai, Aina.
• Sayōnara, Aina.
• Konnichiwa, Aina.
Answer: Konnichiwa, Aina.

2. Good Morning, Akio.
• Arigatō, Akio
• Kudasai, Akio
• Ohayō gozaimasu, Akio.
• Sayōnara, Akio.
Answer: Ohayō gozaimasu, Akio.

3. Good Evening, Ryo.
• Arigatō, Ryo
• Konbanwa, Ryo.
• Sumimasen, Ryo
• Sayōnara, Ryo.
Answer: Konbanwa, Ryo.


4. How are you?
• Ogenki desu k?
• Sore ja mata.
• Matane.
• Dō desu ka?
Answer: Ogenki desu k?

5. Very well, thank you.
• Dōmō arigatō.
• Sumimasen
• Konnichiwa
• Genki desu, arigatō.
Answer: Genki desu, arigatō.

6. What is your name?
• Okuni wa nan desu ka?
• Onamae wa nan desu ka?
• Kare no namae wa nan desu ka?
• Watashi no namae wa nan desu ka?
Answer: Onamae wa nan desu ka?

7. My name is Tarō.
• Watashi no namae wa Tarō desu.
• Anata no namae wa Tarō desu.
• Kare no namae wa Tarō desu.
• Watashi no tomodachi wa Tarō desu.
Answer: Watashi no namae wa Tarō desu.

8. How do you do!
• Dō itashimashite.
• Dōmō arigatō.
• Hajimemashite.
• Dōzo yoroshiku.
Answer: Hajimemashite.

9. Nice to meet you!
• Dōmō arigatō gozaimasu.
• Dō itashimashite.
• Hajimemashite,
• Dōzo yoroshiku onegai shimasu.
Answer: Dōzo yoroshiku onegai shimasu.

10. Thank you very much.
• Onegai shimasu.
• Dōmō arigatō gozaimasu.
• Dōzo yoroshiku onegai shimasu.
• Dō itashimashite.
Answer: Dōmō arigatō gozaimasu.

11. You are welcome.
• Dō itashimashite
• Onegai shimasu.
• Dōzo yoroshiku.
• Dōmō arigatō gozaimasu.
Answer: Dō itashimashite

12. Do you have any questions?
• Okuni wa nan desu ka?
• Shitsumon ga arimasu ka?
• Onamae wa nan desu ka?
• Kotae ga arimasu ka?
Answer: Shitsumon ga arimasu ka?

13. Good bye, Izumi.
• Arigatō, Izumi.
• Konbanwa, Izumi.
• Kudasai, Izumi.
• Sayōnara, Izumi.
Answer: Sayōnara, Izumi.

14. I will see you soon.
• Sayōnara.
• Arigatō.
• Yoroshiku.
• Ja mata.
Answer: Ja mata.

15. See you later, Hayato.
• Sumimasen, Hayato
• Konbanwa, Hayato
• Sayōnara, Hayato.
• Soreja mata, Hayato.
Answer: Soreja mata, Hayato.

16. Excuse me, Nori.
• Sumimasen, Nori.
• Hajimemashite, Nori
• Arigatō, Nori
• Konnichiwa, Nori
Answer: Sumimasen, Nori.

17. Good Night, Sato.
• Oyasumi nasai, Sato.
• Arogatō, Sato
• Sayōnara, Sato.
• Sumimasen, Sato
Answer: Oyasumi nasai, Sato.

18. That's wonderful!
• Ogenki desu.
• Dōzo yoroshiku.
• Yoroshiku.
• Subarashī desu.
Answer: Subarashī desu.

19. Good Luck, Ichiro.
• Hajimemashite, Ichiro. 
• Dōzo yoroshiku, Ichiro.
• Ganbatte kudasai, Ichiro.
• Sumimasen, Ichiro.
Answer: Ganbatte kudasai, Ichiro.

20. The pleasure is mine.
• Kochira koso yoroshiku
• Onegai shimasu.
• Dōzo yoroshiku.
• Dōmō arigatō gozaimasu.
Answer: Kochira koso yoroshiku

  Try the Quiz :     Greetings - English to Japanese


Contact Info © 1999-2019 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-