Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Japanese Self Study & Translation > Print Preview

Japanese Translation quiz 5a
Numbers - Japanese - English

Formats Japanese Self-Study Worksheet Japanese Self-Study Exercise Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the English translation (equivalent) for each Japanese sentence below?


1. Nan sai desu ka?
• What is the time?
• What is your phone number?
• How old are you?
• How are you?
Answer: How old are you?

2. Hakubutsukan no denwa bangō wa nan ban desu ka?
• What is the address of the museum?
• What is the telephone number of the museum?
• What is your new mobile phone number?
• Have I given you my new cell number?
Answer: What is the telephone number of the museum?

3. Byōin no denwa bangō wa 0231 no 56 no 4782 desu.
• The telephone number of the museum is 0231-56-4782.
• My mobile phone number is 0231-56-4782.
• My phone number is 0231-56-4782.
• The telephone number of the hospital is 0231-56-4782.
Answer: The telephone number of the hospital is 0231-56-4782.


4. Tōkyō wa go bansen desu.
• I am staying in Tokyo since ten years.
• We have been to Tokyo five times.
• For Tokyo, it's train number ten.
• For Tokyo, it's platform number five.
Answer: For Tokyo, it's platform number five.

5. Ima nan ji desu ka?
• What is your phone number?
• What is your age?
• Give me your ticket number now.
• What is the time now?
Answer: What is the time now?

6. Gozen hachi ji yon jū pun desu.
• It's 8:40 am.
• It's 8:04 am.
• It's 9:00 am
• It's 10:15 pm
Answer: It's 8:40 am.

7. Watashi wa jūkyū sai desu.
• I'm nine years old.
• I'm ten years old.
• I'm not nineteen years old.
• I'm nineteen years old.
Answer: I'm nineteen years old.

8. Watashi no ojīsan wa hachijū  sai desu.
• I am eighty years old.
• My grandfather is eighty years old.
• The old man lived for hundred years.
• The old woman lived for hundred years.
Answer: My grandfather is eighty years old.

9. Sono shōgakusei wa kyū sai desu.
• That student is nine years old.
• That schoolgirl is nine years old.
• This schoolboy is eight years old.
• The school is functioning since eight years.
Answer: That schoolgirl is nine years old.

10. Karera no musuko wa sanjū sai desu.
• Their son is thirty years old.
• He is is thirteen years old.
• I am is thirteen years old.
• I am thirty years old.
Answer: Their son is thirty years old.

11. Kanojo wa hatachi desu.
• She is twenty years old.
• She is eight years old.
• Kanojo is eight years old.
• Hatachi is living here for the last ten years.
Answer: She is twenty years old.

12. Kare no musume wa jūsan sai desu.
• My daughter is twelve years old.
• She is working since ten years.
• His daughter is thirteen years old.
• She is thirteen years old.
Answer: His daughter is thirteen years old.

13. konbini wa gozen shichi ji kara gogo jūichi ji made desu.
• We are working from 7 am to 11 pm.
• The market is open from 7 o'clock to 11 o'clock.
• We work from from 9 o'clock to 5 o'clock.
• The convenience store is open from 7 am to 11 pm.
Answer: The convenience store is open from 7 am to 11 pm.

14. Keitai no denwa bangō wa nan ban desu ka?
• What is the telephone number?
• Do you have my cell phone number?
• Have you given me your phone number?
• What is the cell phone number?
Answer: What is the cell phone number?

15. Ikkagetsu ni ikutsu hi ga arimasu ka?
• How many days are there in one week?
• How many days are there in one month?
• How many weeks are there in one month?
• How many months are there in one year?
Answer: How many days are there in one month?

16. Isshū ni ikutsu hi ga arimasu ka?
• Y a-t-il combien de jours dans un mois?
• Y a-t-il combien de jours dans une année?
• Y a-t-il combien de semaines dans un mois?
• Y a-t-il combien de jours dans une  semaine?
Answer: Y a-t-il combien de jours dans une  semaine?

17. Ikkanen ni ikutsu tsuki ga arimasu ka?
• How many months are there in one year?
• How many days are there in one year?
• How many days are there in one month?
• How many weeks are there in one month?
Answer: How many months are there in one year?

18. Kono nekutai wa hassen en desu.
• The tie costs three hundred yen.
• This tie costs eight thousand yen.
• This gown costs a million yen.
• This skirt costs eight thousand yen.
Answer: This tie costs eight thousand yen.

19. Nan nin kazoku desu ka?
• How many families are there?
• How many members are there?
• How many members are there in the family?
• How much does it cost?
Answer: How many members are there in the family?

20. Kono kyōshitsu ni gojū nin gakusei desu.
• There are fifty people in this room.
• There are fifty students in this class.
• There are fifteen students in this class.
• There are fifteen people in this room.
Answer: There are fifty students in this class.

21. Sono pen wa sanbyaku en desu ne?
• How much is that?
• How much does that pen cost?
• This pen costs how many yen?
• That pen costs three hundred yen?
Answer: That pen costs three hundred yen?

22. Watashitachi wa kodomo ga futari arimasu. 
• We have kids.
• I have two kids.
• We do not have kids.
• We have two kids.
Answer: We have two kids.

23. Canon no kamera wa ikura desu ka?
• Is this the camera of Canon?
• How much does the Canon camera cost?
• Where can I buy a Canon camera?
• Do you have a Canon camera?
Answer: How much does the Canon camera cost?

24. Haha wa maiasa roku ji ni okimasu.
• Mom wakes up every morning at 6 o'clock.
• I wake up every morning at 6 o'clock.
• He wakes up every morning at 6 o'clock.
• Dad wakes up every morning at 8 o'clock.
Answer: Mom wakes up every morning at 6 o'clock.

25. Watashi wa gogo nana ji ni uchi e kaerimasu.
• He returned home at late in the evening.
• I returned home at 7 o'clock in the evening.
• I return home at 7 o'clock in the evening.
• We return home at 6.30 in the evening.
Answer: I return home at 7 o'clock in the evening.

  Try the Quiz :     Numbers - Japanese to English


Contact Info © 1999-2019 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-