Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > IQ Tests > Print Preview

IQ Tests in Logical Thinking : Letter Sequences

Formats View IQ Test Worksheet / Test Paper Take IQ Test Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What letter comes in the blank in each sequence below?

1. B, C, D, F, G, H, J, _______
Answer: K

The sequence consists of the consonants (i.e., vowels are omitted).



2. A, D, G, J, M, P, S, _______
Answer: V

The sequence consists of every third letter of the alphabet (i.e., skip two letters in between).



3. A, E, _______, M, Q, U, Y
Answer: I

The sequence consists of every fourth letter of the alphabet (i.e., skip three letters in between).




4. A, C, F, J, _______, U
Answer: O

The sequence consists of the letters of the alphabet skipping one letter (B), then two letters (D, E), next three letters (G, H, I) and so on.



5. E, _______, P, T, W, Y, Z
Answer: K

The sequence consists of the letters of the alphabet skipping five letter (F,G,H,I,J), then four letters (L,M,N,O), next three letters (Q,R,S) and so on.



6. X, W, C, D, V, U, E, F, _______
Answer: T

When two letters are taken at a time, there are two separate sequences. One sequence is X, W, V, U, T,... (letters of the alphabet backwards) and
the other sequence is C, D, E, F, ... (letters of the alphabet forwards).



7. Y, B, X, C, W, D, V, _______
Answer: E

The odd terms are Y, X, W, V (letters starting with Y backwards).
The even terms are B, C, D, E (letters starting with B).



8. J, J, H, L, _______, N, D, P
Answer: F

The even terms are J, L, N, P (alternate letters starting with J).
The odd terms are J, H, F, D (alternate letters starting with D backwards).



9. A, E, F, H, I, K, L, _______
Answer: M

The sequence consists of the letters of the alphabet with only straight line segments (no curves).



10. B, C, D, G, _______, O, P, Q
Answer: J

The sequence consists of the letters of the alphabet with curves.



11. O, T, T, F, F, S, S, _______
Answer: E

The sequence consists of the first letters of the number names
(i.e., One, Two, Three, Four, Five, Six, Seven, Eight).



12. J, F, M, A, M, J, J, _______
Answer: A

The sequence consists of the first letters of the names of the months
(i.e., January, February, March, April, May, June, July, August, ...)



  Try the Quiz :     IQ Tests : Letter Sequences


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-