Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > Europe > Print Preview

Capitals of European Countries I

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the EUROPEAN COUNTRY, identify the CAPITAL

1. Austria
Answer: Vienna
The currency of Austria is the Euro (previously, Austrian Schilling) and the official language is German.


2. Belgium
Answer: Brussels
The currency of Belgium is the Euro (previously, Belgian Franc) and the official languages are Dutch, French and German.


3. Bulgaria
Answer: Sofia
The currency of Bulgaria is the Lev and the official language is Bulgarian.



4. Croatia
Answer: Zagreb
The currency of Croatia is the Kuna and the official language is Croatian.


5. Czech Republic
Answer: Prague
The currency of Czech Republic is the Czech Koruna and the official language is Czech.


6. Denmark
Answer: Copenhagen
The currency of Denmark is the Danish Kroner and the official language is Danish.


7. Finland
Answer: Helsinki
The currency of Finland is the Euro (previously, Markka) and the official languages are Finnish and Swedish.


8. France
Answer: Paris
The currency of France is the Euro (previously, Franc) and the official language is French.


9. Germany
Answer: Berlin
The currency of Germany is the Euro (previously, Deutsche Mark) and the official language is German.


10. Greece
Answer: Athens
The currency of Greece is the Euro (previously, Drachma) and the official language is Greek.


11. Hungary
Answer: Budapest
The currency of Hungary is the Forint and the official language is Hungarian (Magyar).


12. Iceland
Answer: Reykjavik
The currency of Iceland is the New Icelandic Krona and the official language is Icelandic.


13. Ireland
Answer: Dublin
The currency of Ireland is the Euro (previously, Irish Pound) and the official languages are Irish and English.


14. Italy
Answer: Rome
The currency of Italy is the Euro (previously, Italian Lira) and the official language is Italian.


15. Netherlands
Answer: Amsterdam
The currency of the Netherlands is the Euro [previously, the Netherlands (Dutch) Guilder] and the official language is Dutch.


16. Norway
Answer: Oslo
The currency of Norway is the Norwegian Krone and the official language is Norwegian.


17. Poland
Answer: Warsaw
The currency of Poland is the Zloty and the official language is Polish.


18. Portugal
Answer: Lisbon
The currency of Portugal is the Euro (previously, Escudo) and the official language is Portuguese.


19. Romania
Answer: Bucharest
The currency of Romania is the Leu and the official language is Romanian.


20. Serbia
Answer: Belgrade
The currency of Serbia is the Dinar and the official language is Serbo-Croatian.


21. Spain
Answer: Madrid
The currency of Spain is the Euro (previously, Peseta) and the official languages are Spanish, Galician, Basque and Catalan.


22. Sweden
Answer: Stockholm
The currency of Sweden is the Swedish Krona and the official language is Swedish.


23. Switzerland
Answer: Bern
The currency of Switzerland is the Swiss Franc and the official languages are German, French and Italian.


24. Ukraine
Answer: Kiev
The currency of Ukraine is the Karbovanet and the official language is Ukrainian.


25. United Kingdom
Answer: London
The currency of United Kingdom is the Pound Sterling and the official language is English.


  Try the Quiz :     Europe Quiz Games : Capitals of European Countries I


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-