Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > US > Print Preview

History : Famous US Leaders II - Who am I ?

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the DESCRIPTION, identify the US LEADER

1. I was the sixteenth President of United States of America. I was well-known for my anti-slavery views which gave rise to the American Civil War lasting 4 years. I put together the 'Emancipation Proclamation', which suppressed the revolts opposing my anti-slavery views. Who am I?
Answer: Abraham Lincoln

2. I was born in South Carolina. I was the seventh President of United States of America. I am well-known for introducing the Indian Removal Act of 1830. I also dismantled the 'Bank of the United States'. I died in Tennessee. Who am I?
Answer: Andrew Jackson

3. I was an American statesman. I was very interested in science and I proved that lightning is an electrical phenomenon. I also invented the lightning rod. Who am I?
Answer: Benjamin Franklin


4. I was the forty-third President of United States of America. I ended Saddam Hussein's rule in Iraq. Who am I?
Answer: George W. Bush

5. I was the first President of United States of America. I was born in Virginia, United States of America. I played a vital role in America's attainment of freedom. I crushed the Whisky Rebellion in 1794. I was elected as the President for two consecutive terms. I died in Virginia. Who am I?
Answer: George Washington

6. I was born in Massachusetts, United States of America. I played a vital role in the drafting of the Massachusetts Constitution. I served as vice-president under George Washington's presidency. I also died in Massachusetts. Who am I?
Answer: John Adams

7. I was the thirty-seventh President of United States of America. During my tenure, Henry Kissinger was the Foreign-Policy Advisor. He organized my visit to China in 1972. Who am I?
Answer: Richard Nixon

8. I was an American. I was the first 'conservation' President. I established the United States Forest Service. I was nicknamed 'Teddy'. During a hunting trip, I refused to kill a bear cub. Later, toy manufacturers named 'Teddy Bears' in my honour. Who am I?
Answer: Theodore Roosevelt

9. I was born in Virginia, United States of America. I was the first President to work from the White House. I was also the Governor of Virginia as well as the Secretary of State. I wrote the 'Decleration of Independence'. I died in Virginia. Who am I?
Answer: Thomas Jefferson

10. I was the forty-second President of United States of America. I served as President for two consecutive terms. Who am I?
Answer: William Clinton (Bill Clinton)

  Try the Quiz :     History : Famous US Leaders II - Who am I ?


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-