Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


 Book of Exodus - Quiz  moses_ten_commandments

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the American Standard Bible.

1. How many chapters are there in the book of Exodus?
• 40
• 50
• 60
• 70
Answer: 40

The book of Exodus consists of 40 chapters.



2. What does the word 'Exodus' mean?
• death or end
• the truth
• word of God
• departure
Answer: departure

The word 'Exodus' is derived from a Greek word meaning 'departure'.



3. Which book comes before the book of Exodus in the Old Testament?
• Book of Numbers
• Book of Genesis
• Book of Deuteronomy
• Book of Joshua
Answer: Book of Genesis

The book of Exodus is the second book in the Old Testament and comes after the book of Genesis.




4. Which is the first line in the book of Exodus?
• 'In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God'.
• 'For the Lord knoweth the way of the righteous: but the way of the ungodly shall perish'.
• Now these are the names of the sons of Israel, who came into Egypt (every man and his household came with Jacob):
• 'Let there be light'.
Answer: Now these are the names of the sons of Israel, who came into Egypt (every man and his household came with Jacob):

Exodus 1:1 - 'Now these are the names of the sons of Israel, who came into Egypt (every man and his household came with Jacob):



5. What does the book of Exodus describe?
• the exodus of the Israelites from Egypt
• the exodus of the Israelites from Europe
• the exodus of the Israelites from Jordan
• the exodus of the Israelites from Asia
Answer: the exodus of the Israelites from Egypt

The book of Exodus describes the exodus of the Israelites from the land of Egypt.



6. Which sea did Moses and the Israelites cross with the help of God?
• Red Sea
• Dead Sea
• Arabian Sea
• Caspian Sea
Answer: Red Sea

Moses and the Israelites crossed the Red Sea with the help of God.



7. Which Jewish holiday does the book of Exodus form the basis of ?
• Festival of Lots
• Passover
• Festival of Lights
• Day of Atonement
Answer: Passover

The book of Exodus forms the basis of the Jewish holiday of Passover.



8. Who leads the Israelites out of Egypt?
• Jacob
• Moses
• David
• Samson
Answer: Moses

Moses leads the Israelites from the land of Egypt.



9. Where does Moses flee after he kills an Egyptian?
• Canaan
• Midian
• Babylon
• Moab
Answer: Midian

Moses flees to Midian after he kills an Egyptian man.



10. What is the name of Moses's brother?
• Jacob
• Solomon
• Aaron
• Samuel
Answer: Aaron

Aaron is the brother of Moses.



11. Where does Moses meet God in the form of a burning bush?
• Mount Esther
• Mount Coldwin
• Mount Horeb
• Mount Olympus
Answer: Mount Horeb

Moses meets God in the form of a burning bush at Mount Horeb.



12. What is the name of God as revealed to Moses?
• Yahwah
• Yoshoa
• God the Father
• Yahweh
Answer: Yahweh

God reveals his name to Moses as 'Yahweh'.



13. How many plagues were sent by God to Egypt?
• 9
• 10
• 11
• 12
Answer: 10

God sent 10 plagues to Egypt.



14. Which was the last plague sent by God to Egypt?
• plague of death of firstborn
• plague of darkness
• plague of frogs
• plague of blood
Answer: plague of death of firstborn

The Pharaoh let the Israelites go with Moses after the last plague, 'The death of the firstborn'.



15. Where does God give Moses the ten commandments?
• Mount Moab
• Mount Sinai
• Mount Ur
• Mount Jar
Answer: Mount Sinai

God gives Moses the ten commandments at Mount Sinai.




  Try the Quiz :     Book of Exodus - Quiz


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-