Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


The Parable of the Sower  holy_bible

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

     

The bible verses are taken from the King James version.

1. Matthew 13:1 - The same day went _______ out of the house, and sat by the sea side.
Answer: Jesus

2. Matthew 13:2 - And great multitudes were gathered together unto him, so that he went into a _______, and sat; and the whole multitude stood on the shore.
Answer: ship

3. Matthew 13:3 - And he spake many things unto them in parables, saying, Behold, a sower went forth to _______;
Answer: sow

4. Matthew 13:4 - And when he sowed, some _______ fell by the way side, and the fowls came and devoured them up:
Answer: seeds

5. Matthew 13:5 - Some fell upon stony places, where they had not much _______: and forthwith they sprung up, because they had no deepness of earth.
Answer: earth

6. Matthew 13:6 - And when the _______ was up, they were scorched; and because they had no root, they withered away.
Answer: sun

7. Matthew 13:7 - And some fell among _______; and the thorns sprung up, and choked them:
Answer: thorns

8. Matthew 13:8 - But other fell into _______ ground, and brought forth fruit, some an hundredfold, some sixtyfold, some thirtyfold.
Answer: good

9. Matthew 13:9 - Who hath _______ to hear, let him hear.
Answer: ears

10. Matthew 13:10 - And the _______ came, and said unto him, Why speakest thou unto them in parables?
Answer: disciples

11. Matthew 13:11 - He answered and said unto them, Because it is given unto you to know the mysteries of the kingdom of _______, but to them it is not given.
Answer: heaven

12. Matthew 13:12 - For whosoever hath, to him shall be given, and he shall have more _______: but whosoever hath not, from him shall be taken away even that he hath.
Answer: abundance

13. Matthew 13:13 - Therefore speak I to them in parables: because they seeing see not; and hearing they hear not, neither do they _______.
Answer: understand

14. Matthew 13:14 - And in them is fulfilled the prophecy of _______, which saith, By hearing ye shall hear, and shall not understand; and seeing ye shall see, and shall not perceive:
Answer: Esaias

15. Matthew 13:15 - For this people's heart is waxed gross, and their ears are _______ of hearing, and their eyes they have closed; lest at any time they should see with their eyes and hear with their ears, and should understand with their heart, and should be converted, and I should heal them.
Answer: dull

16. Matthew 13:16 - But blessed are your eyes, for they see: and your ears, for they hear.
Answer: eyes

17. Matthew 13:17 - For verily I say unto you, That many prophets and _______ men have desired to see those things which ye see, and have not seen them; and to hear those things which ye hear, and have not heard them.
Answer: righteous

18. Matthew 13:18 - Hear ye therefore the parable of the _______.
Answer: sower

19. Matthew 13:19 - When any one heareth the word of the _______, and understandeth it not, then cometh the wicked one, and catcheth away that which was sown in his heart. This is he which received seed by the way side.
Answer: kingdom

20. Matthew 13:20 - But he that received the seed into _______ places, the same is he that heareth the word, and anon with joy receiveth it;
Answer: stony

21. Matthew 13:21 - Yet hath he not root in himself, but dureth for a while: for when _______ or persecution ariseth because of the word, by and by he is offended.
Answer: tribulation

22. Matthew 13:22 - He also that received seed among the thorns is he that heareth the word; and the care of this _______, and the deceitfulness of riches, choke the word, and he becometh unfruitful.
Answer: world

23. Matthew 13:23 - But he that received seed into the good ground is he that heareth the word, and understandeth it; which also beareth _______, and bringeth forth, some an hundredfold, some sixty, some thirty.
Answer: fruit


  Try the Quiz :     The Parable of the Sower


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright