Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Summer Olympic Games - Weightlifting Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following questions related to Weightlifting in Olympics.

1. Who won the Gold medal in the two hand lift, weightlifting events in the 1896 Athens Olympics?
• Launceston Elliot
• Sotirios Versis
• Viggo Jensen
• Alexandros Nikolopoulos
Answer: Viggo Jensen

2. In the1920 Antwerp Olympics which country was ranked first in weightlifting events?
• Belgium
• Estonia
• France
• Italy
Answer: France

3. What is the total number of Gold medals won by Turkey in the 2004 Seoul Olympics in weightlifting?
• 0
• 1
• 2
• 3
Answer: 3


4. How many weight classes were there in the1948 London Olympics?
• 3
• 5
• 6
• 7
Answer: 6

5. Who won the Gold medal for Light-heavyweight 75–82.5 kg weightlifting in the 1968 Mexico City Olympics?
• Boris Selitsky
• Viktor Kurentsov
Vladimir Belyaev
• Jaan Talts
Answer: Boris Selitsky

6. How many total number of medals were clinched by Bulgaria in the1992 Barcelona Olympics?
• 3
• 9
• 4
• 1
Answer: 4

7. Which of the following nations conceded the 1'st rank in men's weightlifting in the 2004 Seoul Olympics?
• Poland
• Greece
• Cuba
• China
Answer: Greece

8. Who won the Gold medal for the men's 77 kg weightlifting event in the 2004 Seoul Olympics?
• Sergey Filimonov
• Oleg Perepetchenov
• Taner Sağır
• Milen Dobrev
Answer: Taner Sağır

9. In which Olympic games was the newly weight class of 82.5 kg to 90 kg  introduced in the middle-heavyweight division?
• 1936 Berlin Olympics
• 1952 Helsinki Olympics
• 1968 Mexico City Olympics
• 1980 Moscow Olympics
Answer: 1952 Helsinki Olympics

10. Who won the Bronze medal in the women's 75 kg weightlifting event in the 2000 Sydney Olympics?
Meiyuan Ding
Agata Wrobel
• Cheryl Haworth
Maria Isabel Urrutia
Answer: Meiyuan Ding


  Try the Quiz :     Olympic Quiz : Weightlifting


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-