Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
TRAIN STATION 1 : えき 1

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. air conditioned
Answer: れいぼうかんび 
reiboukanbi
冷房完備 

2. arrival
Answer: とうちゃく 
touchaku
到着 

3. cabin
Answer: こや  
koya
小屋 


4. cancellation
Answer: とりけし 
torikeshi
取り消し, 

5. coach
Answer: きゃくしゃ 
kyakusha
客車 

6. compartment, carriage
Answer: きゃくしゃ 
kyakusha
客車 

7. confirmation
Answer: かくにん 
kakunin
確認  

8. delay
Answer: ちえん 
chien
遅延 

9. departure
Answer: しゅっぱつ 
shuppatsu
出発 

10. discount
Answer: わりびき 
waribiki
割引 

11. early
Answer: はやめに 
hayameni
早めに 

12. engine
Answer: きかん 
kikan 
機関 

13. fare, price
Answer: うんちん 
unchin
運賃 

14. first class
Answer: いっとう 
ittou
一等 

15. get-off
Answer: おりる 
oriru
降りる 

16. information desk
Answer: うけつけ 
uketsuke
受付 

17. lower berth
Answer: げだん 
gedan
下段 

18. luggage
Answer: てにもつ 
tenimotsu
手荷物 

19. luggage rack
Answer: あみだな 
amidana
網棚 

20. on time
Answer: ていこく 
teikoku
定刻 

21. one-way ticket
Answer: かたみちきっぷ 
katamichikippu
片道切符 

22. platform ticket
Answer: にゅうじょうけん 
nyuujouken
入場券. 

23. railway
Answer: でんしゃ 
densha
電車 

24. reservation
Answer: よやく
yoyaku
予約 

25. round-trip ticket
Answer: おうふくきっぷ 
oufukukippu
往復切符 

26. seat
Answer: ざせき 
zaseki
座席 

27. seat number
Answer: ざせきごう 
zasekigou
座席号 

28. second class
Answer: にっとう 
nittou
二等 

29. sitting room
Answer: いま 
ima
居間 

30. sleeping car
Answer: しんだいしゃ
shindaisha
寝台車 

31. ticket machine
Answer: きっぷじどうはんばいき
kippujidouhanbaiki
切符自動販売機 

32. ticket office
Answer: きっぷうりば 
kippuuriba
切符売り場 

33. time table
Answer: ていこくひょう 
teikokuhyiu
時刻表  

34. toilet
Answer: べんじょ 
banjo. toire
便所  
トイレ

35. upper berth
Answer: じょうだん 
joudan
上段 

36. waiting room
Answer: ひかえしつ 
hikaeshitsu
控え室 

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : TRAIN STATION 1


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-