Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > US > Print Preview

US Quiz : US State Capitals I

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Reverse Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the CAPITAL, identify the US STATE

1. Montgomery
Answer: Alabama
The nickname for Alabama (AL) is Yellowhammer State.


2. Juneau
Answer: Alaska
The nickname for Alaska (AK) is The Last Frontier. It is also known as the Land of the Midnight Sun. Alaska is the largest state in area but is the least populated. The US bought Alaska in 1867 from Russia for a little over 7 million dollars. Great deposits of oil and natural gas are today mined in Alaska.


3. Phoenix
Answer: Arizona
The nickname for Arizona (AZ) is The Grand Canyon State. It is also known as Copper State.



4. Little Rock
Answer: Arkansas
The nickname for Arkansas (AR) is The Natural State.


5. Sacramento
Answer: California
The nickname for California (CA) is The Golden State.


6. Denver
Answer: Colorado
The nickname for Colorado (CO) is Centennial State. It is also referred to as Colorful Colorado.


7. Hartford
Answer: Connecticut
The nickname for Connecticut (CT) is Constitution State. It is also called Nutmeg State, Provisions State, or Land of Steady Habits.


8. Dover
Answer: Delaware
The nickname for Delaware (DE) is The First State. It is also called The Diamond State, Blue Hen State, or Small Wonder.


9. Tallahassee
Answer: Florida
The nickname for Florida (FL) is Sunshine State.


10. Atlanta
Answer: Georgia
The nickname for Georgia (GA) is Peach State.


11. Honolulu
Answer: Hawaii
The nickname for Hawaii (HI) is Aloha State. Hawaii consists of a group of about 130 islands in the Pacific ocean. It is about 3360 km from the continental US and is the most recent state to be enlisted (in 1959). Hawaii is known for its volcanic activity.


12. Boise
Answer: Idaho
The nickname for Idaho (ID) is Gem State. It is also called the Gem of the Mountains.


13. Springfield
Answer: Illinois
The nickname for Illinois (IL) is Prairie State.


14. Indianapolis
Answer: Indiana
The nickname for Indiana (IN) is Hoosier State.


15. Des Moines
Answer: Iowa
The nickname for Iowa (IA) is Hawkeye State.


16. Topeka
Answer: Kansas
The nickname for Kansas (KS) is Sunflower State.


17. Frankfort
Answer: Kentucky
The nickname for Kentucky (KY) is Bluegrass State.


18. Baton Rouge
Answer: Louisiana
The nickname for Louisiana (LA) is Pelican State.


19. Augusta
Answer: Maine
The nickname for Maine (ME) is Pine Tree State. Maine is the northeastern most state of the US. It has an area of 86156 sq. km.


20. Annapolis
Answer: Maryland
The nickname for Maryland (MD) is Old Line State.


21. Boston
Answer: Massachusetts
The nickname for Massachusetts (MA) is Bay State. It is also known as Old Colony State.


22. Lansing
Answer: Michigan
The nickname for Michigan (MI) is The Wolverine State. It is also called the Great Lakes State.


23. St. Paul
Answer: Minnesota
The nickname for Minnesota (MN) is North Star State. It is also known as Land of Ten Thousand Lakes.


24. Jackson
Answer: Mississippi
The nickname for Mississippi (MS) is Magnolia State.


25. Jefferson City
Answer: Missouri
The nickname for Missouri (MO) is Show Me State.


26. Helena
Answer: Montana
The nickname for Montana (MT) is Treasure State.


27. Lincoln
Answer: Nebraska
The nickname for Nebraska (NE) is Cornhusker State.


28. Carson City
Answer: Nevada
The nickname for Nevada (NV) is Silver State. It is also known as Sage State or Sagebrush State.


29. Concord
Answer: New Hampshire
The nickname for New Hampshire (NH) is The Granite State.


30. Trenton
Answer: New Jersey
The nickname for New Jersey (NJ) is Garden State.


31. Santa Fe
Answer: New Mexico
The nickname for New Mexico (NM) is Land of Enchantment.


32. Albany
Answer: New York
The nickname for New York (NY) is Empire State.


33. Raleigh
Answer: North Carolina
The nickname for North Carolina (NC) is Old North State.


34. Bismarck
Answer: North Dakota
The nickname for North Dakota (ND) is Peace Garden State. It is also known as Flickertail State or Roughrider State.


35. Columbus
Answer: Ohio
The nickname for Ohio (OH) is Buckeye State.


36. Oklahoma City
Answer: Oklahoma
The nickname for Oklahoma (OK) is The Sooner State.


37. Salem
Answer: Oregon
The nickname for Oregon (OR) is Beaver State.


38. Harrisburg
Answer: Pennsylvania
The nickname for Pennsylvania (PA) is Keystone State.


39. Providence
Answer: Rhode Island
The nickname for Rhode Island (RI) is Ocean State. It is also known as Plantation State. Rhode Island is the smallest state in the US with an area of 3139 sq. km.


40. Columbia
Answer: South Carolina
The nickname for South Carolina (SC) is Palmetto State,


41. Pierre
Answer: South Dakota
The nickname for South Dakota (SD) is Mount Rushmore State.


42. Nashville
Answer: Tennessee
The nickname for Tennessee (TN) is The Volunteer State. It is also known as Big Bend State, Hog and Hominy State, or The Mother of Southwestern Statesmen.


43. Austin
Answer: Texas
The nickname for Texas (TX) is Lone Star State.


44. Salt Lake City
Answer: Utah
The nickname for Utah (UT) is Beehive State.


45. Montpelier
Answer: Vermont
The nickname for Vermont (VT) is Green Mountain State.


46. Richmond
Answer: Virginia
The nickname for Virginia (VA) is Old Dominion State. It is also known as Mother State.


47. Olympia
Answer: Washington
The nickname for Washington (WA) is The Evergreen State.


48. Charleston
Answer: West Virginia
The nickname for West Virginia (WV) is Mountain State.


49. Madison
Answer: Wisconsin
The nickname for Wisconsion (WI) is Badger State.


50. Cheyenne
Answer: Wyoming
The nickname for Wyoming (WY) is Equality State. Yellowstone National Park is located in Wyoming.



  Try the Quiz :     US Quiz Games : US State Capitals Quiz I


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-