Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


Biblical Characters E-M  moses_ten_commandments 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Reverse Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the KEY FACT, identify the BIBLICAL CHARACTER

1. He was a prophet. He taught the Jews when they came back to Jerusalem.
Answer: Ezra

2. He was a Philistine giant. He was killed by David.
Answer: Goliath

3. He was a leader for the king in Babylon. He wanted to kill all the Jews. Esther stopped him.
Answer: Haman


4. He was the righteous son of Abraham and Sarah. He was the father of Jacob and Esau.
Answer: Isaac

5. He was a prophet. He warned the people of Israel to turn back to Yahweh.
Answer: Isaiah

6. He was the righteous son of Isaac. He had twelve sons. Jesus changed his name to Israel.
Answer: Jacob

7. He was a prophet. God appointed him to confront Judah and Jerusalem for the worship of idols and other violations of the covenant.
Answer: Jeremiah

8. He was a wicked king of the Kingdom of Israel.
Answer: Jeroboam

9. He was the father of King David. He lived in Bethlehem.
Answer: Jesse

10. He was a righteous man. He had many troubles, but he still loved God.
Answer: Job

11. He was a prophet. A big fish swallowed him. He taught the people in Nineveh.
Answer: Jonah

12. He was a righteous son of Jacob and Rachel. His brothers sold him. He became a leader in Egypt.
Answer: Joseph

13. Joshua was the prophet after Moses. He helped the Israelites capture the promised land.
Answer: Joshua

14. He was the father of Leah and Rachel.
Answer: Laban

15. He was a prophet in Jerusalem. God told him to leave Jerusalem. His family went to America.
Answer: Lehi

16. He was a righteous king. He had the priesthood. Abraham paid tithing to him.
Answer: Melchizedek

17. He was a righteous Jew and a friend of Daniel. Jesus saved him from burning in the furnace.
Answer: Meshach


  Try the Quiz :     Biblical Characters E-M


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-