Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


Biblical Characters M-Z  noah_ark 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Reverse Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the KEY FACT, identify the BIBLICAL CHARACTER

1. He was a prophet. He prophesied throughout the reigns of Jotham, Ahaz, and Hezekiah.
Answer: Micah

2. He was a righteous Jew. He was Esther’s cousin.
Answer: Mordecai

3. He was a prophet. He led the Israelites out of Egypt. He took them back to the promised land.
Answer: Moses


4. He was a leper. God helped Elisha heal him.
Answer: Naaman

5. He was a prophet. He talked to King David.
Answer: Nathan

6. He was a prophet when the Jews came back to Jerusalem. He helped them build the wall again.
Answer: Nehemiah

7. He was a righteous man. He built an ark. His family was saved when the flood came.
Answer: Noah

8. He was the son of Boaz and Ruth. He was King David’s grandfather.
Answer: Obed

9. He was a soldier for the king of Egypt. Joseph worked for him.
Answer: Potiphar

10. He was one of Solomon’s sons. He was a wicked king of the Kingdom of Judah.
Answer: Rehoboam

11. He was a prophet. He was an Israelite judge. He anointed King Saul and King David.
Answer: Samuel

12. He was the first king of Israel.
Answer: Saul

13. He was a righteous son of Adam and Eve. He was born after the death of Abel.
Answer: Seth

14. He was a righteous Jew and a friend of Daniel. Jesus saved him from burning in the furnace.
Answer: Shadrach

15. He was the son of King David and Bathsheba. He became king of Israel and built a temple.
Answer: Solomon

16. He was Bathsheba’s husband. King David had him killed in a battle.
Answer: Uriah

17. He was a prophet. He told the people about Jesus.
Answer: Zechariah


  Try the Quiz :     Biblical Characters M-Z


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-