Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


Biblical Characters M-Z  noah_ark 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Reverse Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the BIBLICAL CHARACTER, identify the KEY FACT

1. Micah
Answer: He was a prophet. He prophesied throughout the reigns of Jotham, Ahaz, and Hezekiah.

2. Mordecai
Answer: He was a righteous Jew. He was Esther’s cousin.

3. Moses
Answer: He was a prophet. He led the Israelites out of Egypt. He took them back to the promised land.


4. Naaman
Answer: He was a leper. God helped Elisha heal him.

5. Nathan
Answer: He was a prophet. He talked to King David.

6. Nehemiah
Answer: He was a prophet when the Jews came back to Jerusalem. He helped them build the wall again.

7. Noah
Answer: He was a righteous man. He built an ark. His family was saved when the flood came.

8. Obed
Answer: He was the son of Boaz and Ruth. He was King David’s grandfather.

9. Potiphar
Answer: He was a soldier for the king of Egypt. Joseph worked for him.

10. Rehoboam
Answer: He was one of Solomon’s sons. He was a wicked king of the Kingdom of Judah.

11. Samuel
Answer: He was a prophet. He was an Israelite judge. He anointed King Saul and King David.

12. Saul
Answer: He was the first king of Israel.

13. Seth
Answer: He was a righteous son of Adam and Eve. He was born after the death of Abel.

14. Shadrach
Answer: He was a righteous Jew and a friend of Daniel. Jesus saved him from burning in the furnace.

15. Solomon
Answer: He was the son of King David and Bathsheba. He became king of Israel and built a temple.

16. Uriah
Answer: He was Bathsheba’s husband. King David had him killed in a battle.

17. Zechariah
Answer: He was a prophet. He told the people about Jesus.


  Try the Quiz :     Biblical Characters M-Z


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-