Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


 Book of Deuteronomy - Quiz  moses_ten_commandments

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the American Standard Bible.

1. How many chapters are there in the book of Deuteronomy?
• 33
• 34
• 35
• 40
Answer: 34
The book of Deuteronomy consists of 34 chapters.


2. What does the word 'Deuteronomy' mean?
• relating to the God
• second law
• lost in wilderness
• relating to covenant
Answer: second law
The word 'Deuteronomy' is derived from a Greek word meaning 'second law'.


3. Which book comes before the book of Deuteronomy in the Old Testament?
• Book of Numbers
• Book of Leviticus
• Book of Exodus
• Book of Joshua
Answer: Book of Numbers
The book of Deuteronomy is the fifth book in the Old Testament and comes after the book of Numbers.



4. Which is the first line in the book of Deuteronomy?
• These be the words which Moses spake unto all Israel on this side Jordan in the wilderness, in the plain over against the Red sea, between Paran, and Tophel, and Laban, and Hazeroth, and Dizahab.
• And Jehovah called unto Moses, and spake unto him out of the tent of meeting, saying, 
• Now these are the names of the sons of Israel, who came into Egypt (every man and his household came with Jacob):
• For the Lord knoweth the way of the righteous: but the way of the ungodly shall perish.
Answer: These be the words which Moses spake unto all Israel on this side Jordan in the wilderness, in the plain over against the Red sea, between Paran, and Tophel, and Laban, and Hazeroth, and Dizahab.
Deuteronomy 1:1 - 'These be the words which Moses spake unto all Israel on this side Jordan in the wilderness, in the plain over against the Red sea, between Paran, and Tophel, and Laban, and Hazeroth, and Dizahab.'


5. What does the book of  Deuteronomy describe?
• law-code by which the Israelites are to live within the Promised Land
• the priestly rituals and rules for conduct
• the exodus of the Israelites from Egypt
• the creation
Answer: law-code by which the Israelites are to live within the Promised Land
The book of Deuteronomy describes the law-code by which the Israelites are to live within the Promised Land.


6. Where did Aaron die?
• Canaan
• Egypt
• Moserah
• Sinai
Answer: Moserah
Aaron died at Moserah (Deyteronomy 10:6).


7. Where did Moses give sermons to the Israelites before entering the Promised Land?
• plains of Moab
• plains of Canaan
• plains of Sinai
• plains of Horeb
Answer: plains of Moab
Moses gave sermons to the Israelites on the plains of Moab, before entering the Promised Land.


8. Where did God made a covenant with his people according to the book of Deuteronomy?
• Horeb
• Sinai
• Moab
• Egypt
Answer: Horeb
According to the book of Deuteronomy, God made a covenant with his people at Horeb (Deuteronomy 5:2).


9. Where were the Israelites treated as slaves?
• Jordan
• Canaan
• Egypt
• Asia
Answer: Egypt
God saved the Israelites from the land of Egypt, where they were treated as slaves (Deuteronomy 5:6).


10. Which day should be kept holy?
• Rishon
• Sabbath
• Sheni
• Chamishi
Answer: Sabbath
According to the book of Deuteronomy, the Sabbath day should be kept holy (Deuteronomy 5:12).


11. How many days in a week should one work?
• 5
• 6
• 7
• 8
Answer: 6
According to the book of Deuteronomy, one should work for six days (Deuteronomy 5:13).


12. Where did the Israelites tempt God?
• Egypt
• Sinai
• Moab
• Massah
Answer: Massah
The Israelites tempted God at Massah (Deuteronomy 6:16).


13. How many years did God kept his people in the wilderness?
• 40
• 50
• 60
• 65
Answer: 40
God kept his people in the wilderness for 40 years (Deuteronomy 8:2).


14. How old was Moses when he died?
• 110
• 115
• 120
• 125
Answer: 125
Moses lived for 125 years according to the book of Deuteronomy (Deuteronomy 34:7).


15. What did Moses see before he died?
• Promised Land
• Heaven
• Hell
• Egypt
Answer: Promised Land
Moses saw the Promised Land before he died (Deuteronomy 34:1-4).



  Try the Quiz :     Book of Deuteronomy


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-