Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


 Book of Leviticus - Quiz  moses_ten_commandments

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the American Standard Bible.

1. How many chapters are there in the book of Leviticus?
• 25
• 26
• 27
• 28
Answer: 27
The book of Leviticus consists of 27 chapters.


2. What does the word 'Leviticus' mean?
• relating to the God
• relating to the Bible
• relating to the Levites
• relating to inheritance
Answer: relating to the Levites
The word 'Leviticus' is derived from a Greek word meaning 'relating to the Levites'.


3. Which book comes before the book of Leviticus in the Old Testament?
• Book of Numbers
• Book of Deuteronomy
• Book of Exodus
• Book of Joshua
Answer: Book of Exodus
The book of Leviticus is the third book in the Old Testament and comes after the book of Exodus.



4. Which is the first line in the book of Leviticus?
• Now these are the names of the sons of Israel, who came into Egypt (every man and his household came with Jacob):
• 'For the Lord knoweth the way of the righteous: but the way of the ungodly shall perish.'
• 'Let there be light'.
• And Jehovah called unto Moses, and spake unto him out of the tent of meeting, saying,
Answer: And Jehovah called unto Moses, and spake unto him out of the tent of meeting, saying,
Leviticus 1:1 - 'And Jehovah called unto Moses, and spake unto him out of the tent of meeting, saying,'


5. What does the book of Leviticus describe?
• the priestly rituals and rules for conduct
• the exodus of the Israelites from Egypt
• the creation
• the exodus of the Israelites from Asia
Answer: the priestly rituals and rules for conduct
The book of Leviticus describes the priestly rituals and rules for the conduct of the Jewish people.


6. What is the name of God in the book of Leviticus?
• Yahwah
• Jehomah
• Jehovah
• Yoweh
Answer: Jehovah
The name of God is Jehovah in the book of Leviticus.


7. Where does God talk to Moses in the book of Leviticus?
• Tent of Fire
• Tent of Water
• Tent of Sacrifice
• Tent of Meeting
Answer: Tent of Meeting
Gods speaks with Moses in the Tent of Meeting (Leviticus 1:1).


8. What should be put on a grain offering according to the book of Leviticus?
• sand
• oil
• blood
• water
Answer: oil
According to the book of Leviticus, oil should be put on a grain offering (Leviticus 2:1).


9. Who was the father of Mishael and Elzaphan?
• Uzziel
• Moses
• Aaron
• Joshua
Answer: Uzziel
Uziel was the father of Mishael and Elzaphan (Leviticus 10:4).


10. Whose sons were consumed by fire?
• Aaron
• Uzziel
• Moses
• Joshua
Answer: Aaron
Aaron's sons Nadab and Abihu offered an unauthorized fire before the Lord and were consumed by fire (Leviticus 10:1-2).


11. What will happen to a man who marries his brother's wife according to the book of Leviticus?
• he will be childless
• he will die
• he will go to hell
• he will be destroyed
Answer: he will be childless
According to the book of Leviticus, a man who marries his brother's wife will be childless (Leviticus 20:21).


12. How many days is a woman unclean after having a baby boy according to the book of Leviticus?
• 6
• 7
• 8
• 9
Answer: 7
A woman is unclean for seven days after having a baby boy according to book of Leviticus (Leviticus 12:2).


13. What will happen to a woman who is a wizard?
• she will be held captive
• she will be killed
• she will be banished from society
• she will be offered as sacrifice
Answer: she will be killed
A woman who is a wizard should be put to death according to the Book of Leviticus (Leviticus 20:27).


14. Who was told to tend the lamps outside the Tent of Meeting from evening till morning continually?
• Aaron
• Joshua
• Moses
• Uzziel
Answer: Aaron
Aaron was told to tend the lamps outside the Tent of Meeting from evening till morning (Leviticus 24:1-4).


15. Which mountain is mentioned at the last verse in the book of Leviticus?
• Mount Cairo
• Mount Sinai
• Mount Olympus
• Mount Zion
Answer: Mount Sinai
Mount Sinai is mentioned in the last verse in the book of Leviticus (Leviticus 27:34).



  Try the Quiz :     Book of Leviticus - Quiz


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-