Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


 The Story of Cain and Abel
cain_abel

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The questions are based on the King James version of the Bible.

1. _______ was the first son of Adam and Eve.
Answer: Cain
Cain was the first son of Adam and Eve.


2. _______ was the second son of Adam and Eve.
Answer: Abel
Abel was the second son of Adam and Eve.


3. Cain was a _______.
Answer: farmer
Cain was a farmer.



4. Abel was a _______.
Answer: shepherd
Abel was a shepherd.


5. Cain brought the fruit of the ground as an _______ unto God.
Answer: offering
Cain brought the fruit of the ground as an offering unto God.


6. Abel brought the firstlings of his flock as an _______ unto God.
Answer: firstlings
Abel brought the firstlings of his flock as an firstlings unto God.


7. God had _______ unto Abel and to his offering.
Answer: respect
God had respect unto Abel and to his offering.


8. Cain was very wroth with his brother, and his _______ fell.
Answer: countenance
Cain was very wroth with his brother, and his countenance fell.


9. Cain took _______ to the field and killed him.
Answer: Abel
Cain took Abel to the field and killed him.


10. God asked Cain, "Where is thy brother?" for which he replied, "Am I my brother's _______?"
Answer: keeper
God asked Cain, "Where is thy brother?" for which he replied, "Am I my brother's keeper?"


11. God cursed and punished Cain that he will become a fugitive and a _______.
Answer: vagabond
God cursed and punished Cain that he will become a fugitive and a vagabond.


12. Lord said unto Cain, "Whosoever slayeth Cain, vengeance shall be taken on him _______". And then Lord set a mark upon Cain to prevent anybody from killing him.
Answer: sevenfold
Lord said unto Cain, "Whosoever slayeth Cain, vengeance shall be taken on him sevenfold". And then Lord set a mark upon Cain to prevent anybody from killing him.


13. Cain went out from the presence of the Lord, and dwelt in the land of _______, on the east of Eden.
Answer: Nod
Cain went out from the presence of the Lord, and dwelt in the land of Nod, on the east of Eden.


14. Cain had a son named _______ and he build a city named after his son.
Answer: Enoch
Cain had a son named Enoch and he build a city named after his son.


15. After the death of Abel, Adam and Eve bore another son and named him _______.
Answer: Seth
After the death of Abel, Adam and Eve bore another son and named him Seth.



  Try the Quiz :     The Story of Cain and Abel


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-