Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview

Biology : Human Organ Systems I

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the DESCRIPTION, identify the LABEL (ON DIAGRAM)


Human Organ System

1. Larger dust particles in the inhaled air are trapped in the mucus and hair found here.
Answer: 1
Nasal cavity  


2. Food is mixed with saliva here.
Answer: 2
Oral Cavity


3. It secretes saliva.
Answer: 3
Salivary Gland



4. It is a muscular tube containing semicircular rings of cartilages.
Answer: 5
Trachea


5. These are formed by division of trachea.
Answer: 6
Bronchi


6. Exchange of gases occurs here.
Answer: 7
Lungs


7. It pumps blood to various parts of the body.
Answer: 8
Heart


8. Food descends from mouth to stomach through this muscular tube.
Answer: 9
Esophagus


9. Bile is stored here.
Answer: 10
Gall Bladder


10. Bile is secreted here.
Answer: 11
Liver


11. Churning of food occurs here.
Answer: 12
Stomach


12. It secretes pancreatic juice.
Answer: 13
Pancreas


13. Most of the ingested water is absorbed here.
Answer: 14
Large Intestine


14. Absorption of food occurs here.
Answer: 15
Small Intestine


15. Undigested food is excreted out of the body through this opening.
Answer: 16
Anus


  Try the Quiz :     Biology : Human Organ Systems I


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-