Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview

Biology : Human Organ Systems III

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Fill in the blanks below.

1. Bronchi are _______ in number.
Answer: 2

2. Heart is divided into _______ chambers.
Answer: 4

3. There are total _______ premolars in an adult human being.
Answer:


4. An average human adult has _______ teeth.
Answer: 32 

5. A healthy human adult has _______ bones.
Answer: 206

6.  _______ is the opening in the body through which feces are excreted.
Answer: Anus

7. Blood is distributed to various parts of the body through blood vessels known as _______.
Answer: arteries

8. Heart lies on the left side of the _______ cavity.
Answer: chest

9. Complex food particles are broken into simple food particles through the process of _______.
Answer: digestion

10. _______ are the organs of hearing.
Answer: Ears

11. Food descends from the mouth to the stomach through a muscular tube known as _______.
Answer: esophagus

12. Kidneys are the main _______ organs.
Answer: excretory

13. _______ is also known as 'voice box'.
Answer: Larynx
Production of voice occurs in larynx, therefore it is also known as voice box.


14.  _______ are the main respiratory organs.
Answer: Lungs

15.  _______ is the organ of smell.
Answer: Nose

16. Salivary glands secrete a fluid known as _______ which helps in digestion as well as in swallowing of food.
Answer: saliva

17. Oral cavity remains moist due to presence of a fluid known as _______.
Answer: saliva

18. _______ is a muscular leaf-like structure helpful in swallowing of food and speaking.
Answer: Tongue

19.  _______ is a tubular structure through which urine is excreted out of the body.
Answer: Urethra

20.  _______ is a sac-like structure which stores urine.
Answer: Urinary bladder

21. Blood is returned to the heart from various body parts through blood vessels known as _______.
Answer: veins


Given the QUESTION, identify the ANSWER

HUMAN EXCRETORY SYSTEM
 Excretory System

22. Name part 1 in the following diagram:
Answer: Kidney

23. Name part 2 in the following diagram:
Answer: Ureter 

24. Identify the Urinary Bladder in the following diagram:
Answer: 3

25. Identify the Urethra in the following diagram:
Answer: 4

  Try the Quiz :     Biology : Human Organ Systems III


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-