Syvum Home Page

Home > Quiz Games > History > Print Preview

History : Famous Leaders VI - Who am I ?

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Choose the leader based on the clue(s) given.

1. I was the King of Macedonia. I defeated King Porus. I died in Babylon. Who am I?
Answer: Alexander the Great

2. I was an Englishman. I became the leader of the Conservative Party in 1921. Later, I was conferred knighthood. Who am I?
Answer: Austen Chamberlain

3. I was an American statesman. I was very interested in science and I proved that lightning is an electrical phenomenon. I also invented the lightning rod. Who am I?
Answer: Benjamin Franklin


4. I was the first President of United States of America. Who am I?
Answer: George Washington

5. I was the first Bourbon King of France. I promoted the colonization of Canada. I was assassinated by Francois Ravaillac, a fanatic Roman Catholic. Who am I?
Answer: Henry IV

6. I was a great Roman general and dictator. I was assassinated in the Senate House by a group of nobles which included Cassius and my adopted son Brutus. My famous words 'veni, vidi, vici' mean 'I came, I saw, I conquered'. Who am I?
Answer: Julius Caesar

7. I was a Frenchman. I was defeated by the Duke of Wellington at the Battle of Waterloo. Who am I?
Answer: Napoleon Bonaparte

8. I was a soldier, statesman and lord protector of England. I defeated King Charles I in the First Civil War. I also declined Kingship which was offered by the British Parliament. I died in London in 1658. Who am I?
Answer: Oliver Cromwell

9. I was the Emperor of Russia. I played a vital role in the formation of modern Russia. During my reign, Russia fought wars against the Ottoman Turks and then against Charles XII of Sweden, whom I defeated in Poltava in 1709. Who am I?
Answer: Peter I

10. I was a Roman general. I married Julius Caesar's daughter, but I was defeated by Julius Caesar at the Battle of Pharsalus. Who am I?
Answer: Pompey the Great

11. I was an American. I served as the President for two consecutive terms. In 1906, I won the Nobel Peace Prize for the Russo-Japanese peace treaty. Who am I?
Answer: Theodore Roosevelt

12. I was the third President of United States of America. Who am I?
Answer: Thomas Jefferson

  Try the Quiz :     History : Famous Leaders VI - Who am I ?


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-