Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Colours, Days & Months : English - Japanese Kanji Translation Game
(Iro, Yōbi To Tsuki : Eigo - Nihongo Kanji Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the English word, identify the Japanese Kanji word. 
Note : The hints given in Romaji may help in identifying the kanji word through Kun'yomi & On'yomi readings in Kanji charts.

1. black
Answer: 黒い
Romaji : kuroi
Hiragana : くろい


2. blue
Answer: 青色
Romaji : aoiro
Hiragana : あおいろ


3. brown
Answer: 茶色
Romaji : chairo
Hiragana : ちゃいろい



4. green
Answer: 緑色
Romaji : midoriiro
Hiragana : みどりいろ


5. grey
Answer: 灰色, 鼠色
Romaji : haiiro, nezumiiro
Hiragana : はいいろ, ねずみいろ


6. orange
Answer: 炎色
Romaji : enshoku
Hiragana : えんしょく


7. pink
Answer: 淡紅色
Romaji : tankōshoku
Hiragana : たんこうしょく


8. purple
Answer:
Romaji : murasaki
Hiragana : むらさきいろ 


9. red
Answer: 赤い
Romaji : akai
Hiragana : あかい


10. silver
Answer: 銀色
Romaji : kiniro
Hiragana : ぎんいろ 


11. white
Answer:
Romaji : shiroi
Hiragana : しろい


12. yellow
Answer: 黄色
Romaji : kiiro
Hiragana : きいろ


13. Monday
Answer: 月曜日
Romaji : getsuyōbi
Hiragana : げつようび


14. Tuesday
Answer: 火曜日
Romaji : hayōbi
Hiragana : かよう


15. Wednesday
Answer: 水曜日
Romaji : suiyōbi
Hiragana : すいようび


16. Thursday
Answer: 木曜日
Romaji : mokuyōbi
Hiragana : もくようび


17. Friday
Answer: 金曜日
Romaji : kinyōbi
Hiragana : きんようび


18. Saturday
Answer: 土曜日
Romaji : doyōbi
Hiragana : どようび


19. Sunday
Answer: 日曜日
Romaji : nichiyōbi
Hiragana : にちようび


20. January
Answer: 一月
Romaji : ichigastu
Hiragana : いちがつ


21. February
Answer: 二月
Romaji : nigatsu
Hiragana : にがつ


22. March
Answer: 三月
Romaji : sangatsu
Hiragana : さんがつ


23. April
Answer: 四月
Romaji : shigatsu
Hiragana : しがつ


24. May
Answer: 五月
Romaji : gogatsu
Hiragana : ごがつ


25. June
Answer: 六月
Romaji : rokugatsu
Hiragana : ろくがつ


26. July
Answer: 七月
Romaji : shichigatsu
Hiragana : しちがつ


27. August
Answer: 八月
Romaji : hachigatsu
Hiragana : はちがつ


28. September
Answer: 九月
Romaji : kugatsu
Hiragana : くがつ


29. October
Answer: 十月
Romaji : jūgatsu
Hiragana : じゅうがつ


30. November
Answer: 十一月
Romaji : jūichigatsu
Hiragana : じゅういちがつ


31. December
Answer: 十二月
Romaji : jūinigatsu
Hiragana : じゅうにがつ



  Try the Quiz :     COLOURS, DAYS & MONTHS (IRO, YŌBI TO TSUKI)


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-