Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Basic Words : English - Japanese Hiragana Translation Game
(Kihon-Teki na Kotoba : Eigo - Nihongo Hiragana Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the English word, identify the Japanese Hiragana word. 
Note : The hints given in Romaji may help in identifying the Hiragana word by studying the Hiragana Alphabet Charts.

1. father
Answer: おとうさん
Romaji : otōsan
Kanji :


2. mother
Answer: おかさん
Romaji : okasan
Kanji :


3. brother
Answer: おにいさん
Romaji : onīsan
Kanji :



4. sister
Answer: おねえさん
Romaji : onēsan
Kanji : 姉妹


5. son
Answer: むすこ, おぼっちゃん
Romaji : musuko, obotchan
Kanji : 息子


6. daughter
Answer: むすめ, おじょうさん
Romaji : musume, ojōsan
Kanji :


7. husband 
Answer: おっと
Romaji : otto
Kanji :


8. wife
Answer: つま
Romaji : tsuma
Kanji :


9. uncle
Answer: おじさん
Romaji : ojisan
Kanji : 叔父


10. aunt
Answer: おばさん
Romaji : obasan
Kanji : 叔母


11. child
Answer:
Romaji : ko
Kanji :


12. grandfather
Answer: おじいさん
Romaji : ojīsan
Kanji : 御祖父さん


13. grandmother
Answer: おばあさん
Romaji : obāsan
Kanji : 祖母さん


14. I
Answer: わたし
Romaji : watashi
Kanji :


15. we
Answer: わたしたち
Romaji : watashitachi
Kanji : 私達


16. he
Answer: かれ
Romaji : kare
Kanji :


17. she
Answer: かのじょ
Romaji : kanojyo
Kanji : 彼女


18. airport
Answer: くうこう
Romaji : kūkō
Kanji : 空港


19. bank
Answer: ぎんこう
Romaji : ginkō
Kanji : 銀行


20. cafeteria
Answer: しょくどう
Romaji : shokudō 
Kanji : 食堂


21. cinema theater, movie theater
Answer: えいがかん
Romaji : eigakan
Kanji : 映画館


22. college, university
Answer: だいがく
Romaji : daigaku
Kanji : 大学


23. company
Answer: かいしゃ
Romaji : kaisha 
Kanji : 会社


24. garden, park
Answer: にわ
Romaji : niwa 
Kanji :


25. hospital
Answer:  びょういん
Romaji : byōin
Kanji : 病院


26. hotel
Answer: りょかん
Romaji : ryokan 
Kanji : 旅館


27. Information center
Answer: あんないじょ
Romaji : annaijo 
Kanji : 案内所


28. library
Answer: としょかん
Romaji : toshokan 
Kanji : 図書館


29. market
Answer: いちば
Romaji : ichiba 
Kanji : 市場


30. museum
Answer: はくぶつかん
Romaji : hakubutsukan 
Kanji : 博物館


31. office
Answer: じむしょ
Romaji : jimusho 
Kanji : 事務所


32. school
Answer: がっこう
Romaji : gakkō
Kanji : 学校


33. station
Answer: えき
Romaji : eki 
Kanji :


34. pharmacy, chemist
Answer: やっきょく
Romaji : yakkyoku  ; Kanji : 駅


35. Police
Answer: けいさつ
Romaji : keisatsu 
Kanji : 薬局


36. zoo
Answer: どうぶつえん
Romaji : dōbutsuen 
Kanji : 動物園


37.
morning
Answer: あさ
Romaji : asa
Kanji :


38. afternoon
Answer: ごご
Romaji : gogo
Kanji : 午后


39. evening
Answer: ばん
Romaji : ban
Kanji :


40. night
Answer: よる
Romaji : yoru
Kanji :


41. midnight
Answer: まよなか
Romaji : mayonaka
Kanji : 真夜中


42. left
Answer: ひだり
Romaji : hidari
Kanji :


43. right
Answer: みぎ
Romaji : migi
Kanji :


44. north
Answer: きた
Romaji : kita
Kanji :


45. south
Answer: みなみ
Romaji : minami
Kanji :


46. east
Answer: ひがし
Romaji : higashi
Kanji :


47. west
Answer: にし
Romaji : nishi
Kanji : 西


48. house
Answer: うち, いえ
うち
いえ Romaji : uchi, ie
Kanji :


49. street
Answer: とうり, みち
とうり
みち Romaji : tōri, michi
Kanji :  


50. avenue
Answer: おうどうり
Romaji : ōdōri
Kanji : 大通り


51. lake
Answer: みずうみ
Romaji : mizūmi
Kanji :


52. mountain
Answer: やま
Romaji : yama
Kanji :


53. river
Answer: かわ, がわ
かわ
がわ Romaji : kawa, gawa
Kanji :


54. car
Answer: くるま
Romaji : kuruma
Kanji :


55. train
Answer: でんしゃ
Romaji : densha
Kanji : 電車


56. ship
Answer: ふね
Romaji : fune
Kanji :fune



  Try the Quiz :     BASIC WORDS (KIHON-TEKI NA KOTOBA)


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-