Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Japanese Self Study & Translation > Print Preview

Japanese Conversation Quiz 3 - Professions

Formats Japanese Self-Study Worksheet Japanese Self-Study Exercise Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Help Lisa Chen carry on a meaningful conversation in Japanese with the computer by selecting the appropriate response from the choices given below.
Note : Lisa Chen is a doctor. In Japan, 'san' is used as a suffix to a personal name and is the equivalent of Mr, Mrs, Miss and Master.


1. Computer : Konbanwa!
Your response :
• Konnichiwa!
• Sumimasen!
• Sayōnara!
• Konbanwa!
Answer: Konbanwa!
Japanese : Konbanwa!
English : Good Evening!

2. Computer : Onamae wa nan desu ka?
Your response :
• Hai, watashi wa Lisa Chen desu.
Īe, watashi wa Lisa Chen ja arimasen.
• Watashi wa Lisa Chen desu.
• Watashi wa Lisa Chen ja arimasen.
Answer: Watashi wa Lisa Chen desu.
Japanese : Onamae wa nan desu ka?
English : What is your name
Japanese : Watashi wa Lisa Chen desu.
English : I am Lisa Chen.

3. Computer : Hajimemashite,Lisa san.
Your response :
• Hajimemashite.
• Konnichiwa.
• Konbanwa.
• Genki desu.
Answer: Hajimemashite.
Japanese : Hajimemashite.
English : How do you do! 


4. Computer : Lisa san, nani o shite masu ka?
Your response :
• Watashi wa isha desu.
• Watashi mo isha desu.
• Anata wa bengoshi desu.
• Anata wa bengoshi dewa arimasen.
Answer: Watashi wa isha desu.
Japanese : Lisa san, nani o shite masu ka?
English : Lisa, what do you do?
Japanese : Watashi wa isha desu.
English : I am a doctor.

5. Computer : Sō desu ka.Senmon wa?
Your response :
• Watashi no senmon mo shōnikai desu.
• Watashi no senmon wa shōnikai desu.
• Watashi no senmon wa shōnikai armasen.
• Watashi wa senmon desu.
Answer: Watashi no senmon wa shōnikai desu.
Japanese : Sō desu ka.Senmon wa?
English : I see. Your specialization?
Japanese : Watashi no senmon wa shōnikai desu.
English : My specialisation is paediatrics.

6. Computer : Anata no Kazoku wa?
Your response :
• Chichi mo haha mo kyōju desu.
• Chichi mo haha mo isha ja arimasen.
• Chichi to haha mo sensei ja arimasen.
• Chichi to haha mo sensei dewa arimasen.
Answer: Chichi mo haha mo kyōju desu.
Japanese : Anata no kazoku wa?
English : Your family?
Japanese : Chichi mo haha mo kyōju desu.
English : Mom and dad, both are professors.

7. Computer : Ī desu ne. Dokushin desu ka?
Your response :
• Īe, dokushin shite imasu.
• Kazoku wa kekkon shite imasu.
• Īe, kekkon shite imasu. 
• Kazoku wa dokushin ja arimasen.
Answer: Īe, kekkon shite imasu. 
Japanese : Ī desu ne. Dokushin desu ka?
English : That's nice. Are you single?
Japanese : Īe, kekkon shite imasu.
English : No, I'm married.

8. Computer : Anata no otto no shokugyō wa nan desu ka?
Your response :
• Kanojo wa enjinia desu.
• Hai, kare wa otto desu.
• Kanojo wa enjinia dewa arimasen.
• Kare wa enjinia desu.
Answer: Kare wa enjinia desu.
Japanese : Anata no otto no shokugyō wa nan desu ka?
English : What is your husband's profession?
Japanese : Kare wa enjinia desu.
English : He is an engineer.

9. Computer : Kare no senmon wa nan desu ka?
Your response :
• Konpyūta ja arimasen.
• Konpyūta ga arimasu.
• Konpyūta desu.
• Kare no senmon desu.
Answer: Konpyūta desu.
Japanese : Kare no senmon wa nan desu ka?
English : What is his specialization?
Japanese : Konpyūta desu.
English : It's computers.

10. Computer : Kodomo ga arimasu ka?
Your response :
• Īe, futari kyōdai desu. 
• Hai, kodomo desu.
• Īe, ryōshin ja arimasen.
• Hai, kodomo ga futari arimasu. 
Answer: Hai, kodomo ga futari arimasu. 
Japanese : Kodomo ga arimasu ka?
English : Do you have children?
Japanese : Hai, kodomo ga futari arimasu.
English : Yes, I have two children.

11. Computer : Karera wa nani o shite masu ka?
Your response :
• Musume wa webuwebudezainā desu. Musuko wa gakusei desu.
• Karera wa kyōdai desu.
• Musume wa musuko wa gakusei desu.
• Musume wa kyōdai desu.
Answer: Musume wa webuwebudezainā desu. Musuko wa gakusei desu.
Japanese : Karera wa nani o shite masu ka?
English : What do they do?
Japanese : Musume wa webuwebudezainā desu. Musuko wa gakusei desu.
English : My daughter is a webdesigner and my son is a student..

12. Computer : Sugoi desu ne. Dōmo arigatō gozaimashita!
Your response :
• Hajimemashite.
• Dōzo yoroshiku.
• Dō itashimashite
• Ganbatte kudasai.
Answer: Dō itashimashite
Japanese : Sugoi desu ne. Dōmo arigatō gozaimashita!
English : That's great. Thank you very much!
Japanese : Dō itashimashite.
English : You are welcome.

13. Computer : Ja, osoku natte kita ka? Your response :
• Īe, ikanakereba narimasen.
• Hai, daijyobu desu
• Īe, daijyobu ja arimasen.
• Hai, ikanakereba narimasen. 
Answer: Hai, ikanakereba narimasen. 
Japanese : Ja, osoku natte kita ka?
English : Well, are you getting late?
Japanese : Hai hai, ikanakereba narimasen.
English : Yes yes, I must leave now.

14. Computer : Dōzo yoroshiku onegai shimasu, Lisa san.
Your response :
• Hajimemashite.
• Sumimasen!
• Sayōnara!
• Kochira koso yoroshiku.
Answer: Kochira koso yoroshiku.
Japanese : Dōzo yoroshiku onegai shimasu, Lisa san
English : Nice to meet you, Lisa. / Be my friend, Lisa.
Japanese : Kochira koso yoroshiku.
English : Nice to meet you too. / It's me who has to say be my friend.

15. Computer : Shitsurei shimasu, Lisa san.
Your response :
• Onegai shimasu.
• Onegaimasu.
• Sumimasen.
• Shitsurei shimasu.
Answer: Shitsurei shimasu.
Japanese : Shitsurei shimasu, Lisa san.
English : Goodbye (polite), Lisa

  Try the Quiz :     Professions


Contact Info © 1999-2019 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-