Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Classroom : English - Japanese Translation Game
(Kyōshitsu : Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the English word, identify the Japanese word (Romaji).

1. bag   
Answer: kaban
 Hiragana : かばん ;  Kanji : 鞄


2. book 
Answer: hon
 Hiragana : ほん ;  Kanji : 本


3. chair 
Answer: isu
 Hiragana : いす ;  Kanji : 椅子



4. chalk 
Answer: hakuboku
 Hiragana : はくぼく ;  Kanji : 白墨


5. desk 
Answer: tsukue
 Hiragana : つくえ ;  Kanji : 机


6. eraser 
Answer: keshigomu
 Hiragana / Katakana : けしゴム ;  Kanji : 消しゴム


7. notebook 
Answer: nouto, nōto
 Katakana : ノート 


8. pen 
Answer: pen
 Katakana : ペン 


9. pencil 
Answer: enpitsu
 Hiragana : えんぴつ ;  Kanji : 鉛筆


10. paper 
Answer: kami
 Hiragana : かみ ;  Kanji : 紙


11. satchel 
Answer: tsuugakukaban, tsūgakukaban
 Hiragana : つうがくかばん ;  Kanji : 通学鞄


12. sharpener 
Answer: enpitsukezuri
 Hiragana : えんぴつけずり ;  Kanji : 鉛筆削り


13. textbook  
Answer: kyoukasho, kyōkasho
 Hiragana : きょうかしょ ;  Kanji : 教科書


14. answer 
Answer: kotae
Hiragana : こたえ ;  Kanji : 答え


15. classmate 
Answer: doukyuusei, dōkyūsei
Hiragana : どうきゅうせい ;  Kanji : 同級生


16. classroom 
Answer: kyoushitsu, kyōshitsu
Hiragana : きょうしつ ;  Kanji : 教室


17. correction 
Answer: kyousei, kyōsei
Hiragana : きょうせい ;  Kanji : 矯正


18. examination 
Answer: shiken
Hiragana : しけん ;  Kanji : 試験


19. grade 
Answer: kaikyuu, kaikyū
Hiragana : かいきゅう ;  Kanji : 階級


20. homework 
Answer: shukudai
Hiragana : しゅくだい ;  Kanji : 宿題


21. lesson 
Answer: gakka
Hiragana : がっか ;  Kanji : 学課


22. library 
Answer: toshokan
Hiragana : としょかん ;  Kanji : 図書館


23. mark 
Answer: tensuu, tensū
Hiragana : てんすう ;  Kanji : 点数


24. question 
Answer: mondai
Hiragana : もんだい ;  Kanji : 問題


25. read 
Answer: yomu
Hiragana : よむ ;  Kanji : 読む


26. school 
Answer: gakkou, gakkō
Hiragana : がっこう ;  Kanji : 学校


27. study (verb) 
Answer: benkyou shimasu, benkyō shimasu
Hiragana : べんきょうする ;  Kanji : 勉強する


28. study (noun) 
Answer: gaku
Hiragana : がく ;  Kanji : 学


29. student 
Answer: gakusei
Hiragana : がくせい ;  Kanji : 学生


30. studious 
Answer: benkyouka, benkyōka
Hiragana : べんきょうか ;  Kanji : 勉強家


31. teach 
Answer: shikomu
Hiragana : しこむ ;  Kanji : 仕込む


32. teacher 
Answer: sensei
Hiragana : せんせい ;  Kanji : 先生


33. teaching 
Answer: kyouiku,  kyōiku
Hiragana : きょういく ;  Kanji : 教育


34. text 
Answer: tekisuto
Katakana : テキスト 


35. write 
Answer: kaku
Hiragana : かく ;  Kanji : 書く



  Try the Quiz :     CLASSROOM (KYŌSHITSU)


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-