Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Classroom : English - Japanese Translation Game
(Kyōshitsu : Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the Japanese word (Romaji), identify the English word.


1. kaban
Answer: bag   
 Hiragana : かばん ;  Kanji : 鞄

2. hon
Answer: book 
 Hiragana : ほん ;  Kanji : 本

3. isu
Answer: chair 
 Hiragana : いす ;  Kanji : 椅子


4. hakuboku
Answer: chalk 
 Hiragana : はくぼく ;  Kanji : 白墨

5. tsukue
Answer: desk 
 Hiragana : つくえ ;  Kanji : 机

6. keshigomu
Answer: eraser 
 Hiragana / Katakana : けしゴム ;  Kanji : 消しゴム

7. nouto, nōto
Answer: notebook 
 Katakana : ノート 

8. pen
Answer: pen 
 Katakana : ペン 

9. enpitsu
Answer: pencil 
 Hiragana : えんぴつ ;  Kanji : 鉛筆

10. kami
Answer: paper 
 Hiragana : かみ ;  Kanji : 紙

11. tsuugakukaban, tsūgakukaban
Answer: satchel 
 Hiragana : つうがくかばん ;  Kanji : 通学鞄

12. enpitsukezuri
Answer: sharpener 
 Hiragana : えんぴつけずり ;  Kanji : 鉛筆削り

13. kyoukasho, kyōkasho
Answer: textbook  
 Hiragana : きょうかしょ ;  Kanji : 教科書

14. kotae
Answer: answer 
Hiragana : こたえ ;  Kanji : 答え

15. doukyuusei, dōkyūsei
Answer: classmate 
Hiragana : どうきゅうせい ;  Kanji : 同級生

16. kyoushitsu, kyōshitsu
Answer: classroom 
Hiragana : きょうしつ ;  Kanji : 教室

17. kyousei, kyōsei
Answer: correction 
Hiragana : きょうせい ;  Kanji : 矯正

18. shiken
Answer: examination 
Hiragana : しけん ;  Kanji : 試験

19. kaikyuu, kaikyū
Answer: grade 
Hiragana : かいきゅう ;  Kanji : 階級

20. shukudai
Answer: homework 
Hiragana : しゅくだい ;  Kanji : 宿題

21. gakka
Answer: lesson 
Hiragana : がっか ;  Kanji : 学課

22. toshokan
Answer: library 
Hiragana : としょかん ;  Kanji : 図書館

23. tensuu, tensū
Answer: mark 
Hiragana : てんすう ;  Kanji : 点数

24. mondai
Answer: question 
Hiragana : もんだい ;  Kanji : 問題

25. yomu
Answer: read 
Hiragana : よむ ;  Kanji : 読む

26. gakkou, gakkō
Answer: school 
Hiragana : がっこう ;  Kanji : 学校

27. benkyou shimasu, benkyō shimasu
Answer: study (verb) 
Hiragana : べんきょうする ;  Kanji : 勉強する

28. gaku
Answer: study (noun) 
Hiragana : がく ;  Kanji : 学

29. gakusei
Answer: student 
Hiragana : がくせい ;  Kanji : 学生

30. benkyouka, benkyōka
Answer: studious 
Hiragana : べんきょうか ;  Kanji : 勉強家

31. shikomu
Answer: teach 
Hiragana : しこむ ;  Kanji : 仕込む

32. sensei
Answer: teacher 
Hiragana : せんせい ;  Kanji : 先生

33. kyouiku,  kyōiku
Answer: teaching 
Hiragana : きょういく ;  Kanji : 教育

34. tekisuto
Answer: text 
Katakana : テキスト 

35. kaku
Answer: write 
Hiragana : かく ;  Kanji : 書く

  Try the Quiz :     CLASSROOM (KYŌSHITSU)


Contact Info © 1999-2021 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-