Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Colours, Days & Months : English - Japanese Translation Game
(Iro, Yōbi & Tsuki : Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the English word, identify the Japanese word (Romaji).

1. black
Answer: kuroi
Hiragana : くろい ;  Kanji : 黒い


2. blue
Answer: aoiro
Hiragana : あおいろ ;  Kanji : 青色


3. brown
Answer: chairo
Hiragana : ちゃいろい ;  Kanji : 茶色



4. green
Answer: midori
Hiragana : みどりいろ ;  Kanji : 緑色


5. grey
Answer: haiiro
Hiragana : はいいろ ;  Kanji : 灰色, 鼠色


6. orange
Answer: enshoku
Hiragana : えんしょく ;  Kanji : 炎色


7. pink
Answer: tankoushoku
Hiragana : たんこうしょく ;  Kanji : 淡紅色


8. purple
Answer: murasaki
Hiragana : むらさきいろ ;  Kanji : 紫


9. red
Answer: akai
Hiragana : あかい ;  Kanji : 赤い


10. silver
Answer: kiniro
Hiragana : ぎんいろ  ;  Kanji : 銀色


11. white
Answer: shiroi
Hiragana : しろい ;  Kanji : 白


12. yellow
Answer: kiiro
Hiragana : きいろ ;  Kanji : 黄色


13. Monday
Answer: getsuyoubi, getsuyōbi
Hiragana : げつようび ;  Kanji : 月曜日


14. Tuesday
Answer: kayoubi, kayōbi
Hiragana : かようび ;  Kanji : 火曜日


15. Wednesday
Answer: suiyoubi, suiyōbi
Hiragana : すいようび ;  Kanji : 水曜日


16. Thursday
Answer: mokuyoubi, mokuyōbi
Hiragana : もくようび ;  Kanji : 木曜日


17. Friday
Answer: kinyoubi, kinyōbi
Hiragana : きんようび ;  Kanji : 金曜日


18. Saturday
Answer: doyoubi, doyōbi
Hiragana : どようび ;  Kanji : 土曜日


19. Sunday
Answer: nichiyoubi, nichiyōbi
Hiragana : にちようび ;  Kanji : 日曜日


20. January
Answer: ichigastu
Hiragana : いちがつ ;  Kanji : 一月


21. February
Answer: nigatsu
Hiragana : にがつ ;  Kanji : 二月


22. March
Answer: sangatsu
Hiragana : さんがつ ;  Kanji : 三月


23. April
Answer: shigatsu
Hiragana : しがつ ;  Kanji : 四月


24. May
Answer: gogatsu
Hiragana : ごがつ ;  Kanji : 五月


25. June
Answer: rokugatsu
Hiragana : ろくがつ ;  Kanji : 六月


26. July
Answer: shichigatsu
Hiragana : しちがつ ;  Kanji : 七月


27. August
Answer: hachigatsu
Hiragana : はちがつ ;  Kanji : 八月


28. September
Answer: kugatsu
Hiragana : くがつ ;  Kanji : 九月


29. October
Answer: juugatsu, jūgatsu
Hiragana : じゅうがつ ;  Kanji : 十月


30. November
Answer: juuichigatsu, jūichigatsu
Hiragana : じゅういちがつ ;  Kanji : 十一月


31. December
Answer: juunigatsu, jūinigatsu
Hiragana : じゅうにがつ ;  Kanji : 十二月



  Try the Quiz :     COLOURS, DAYS & MONTHS (IRO, YŌBI TO TSUKI)


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-