Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Food & Drink : English - Japanese Translation Game
(Tabemono to Nomimono : Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the Japanese word (Romaji), identify the English word.


1. gyuuniku, gyūniku
Answer: beef         
Hiragana : ぎゅうにく ; Kanji : 牛肉

2. niwatori
Answer: chicken 
Hiragana : にわとり ; Kanji : 鶏

3. kamoniku
Answer: duck 
Hiragana : かもにく ; Kanji : 鴨肉


4. sakana
Answer: fish       
Hiragana : さかな ; Kanji : 魚

5. hamu
Answer: ham 
Katakana : ハム

6. youniku, yōniku, ramu
Answer: lamb 
Hiragana : ようにく; Katakana : ラム ; Kanji : 羊肉

7. butaniku
Answer: pork 
Hiragana : ぶたにく ; Kanji : 豚肉

8. kakin
Answer: poultry 
Hiragana : かきん ; Kanji : 家禽

9. masu, turauto
Answer: trout 
Hiragana : ます; Katakana :トラウト ; Kanji : 鱒

10. maguro
Answer: tuna 
Hiragana :まぐろ ; Kanji : 鮪

11. shichimenchou, shichimenchō
Answer: turkey 
Hiragana :しちめんちょう ; Kanji :七面鳥

12. aamondo, āmondo
Answer: almond 
Katakana : アーモンド 

13. oomugi 
Answer: barley 
Hiragana : おおむぎ ; Kanji : 大麦

14. pan
Answer: bread 
Katakana : パン

15. nyuuraku, nyūraku, bataa, batā
Answer: butter 

Hiragana : にゅうらく; Katakana : バター ;
Kanji : 乳酪

16. kyandei 
Answer: candy 
Katakana : キャンディ

17. kanraku, chiizu, chīzu
Answer: cheese 
Hiragana : かんらく ; Kanji : 乾酪

18. koohii, kōhī
Answer: coffee 
Katakana : コーヒー

19. kokumotsu
Answer: corn 
Hiragana : こくもつ ; Kanji : 穀物

20. tamago
Answer: egg 
Hiragana : たまご ; Kanji : 卵

21. heezerunattsu, hēzerunattsu
Answer: hazelnut 
Katakana : ヘーゼルナッツ

22. haabu, hābu
Answer: herb 
Katakana : ハーブ

23. hachimitsu
Answer: honey 
Hiragana : はちみつ ; Kanji : 蜂蜜

24. gyuunyuu, gyūnyū
Answer: milk 
Hiragana : ぎゅうにゅう ; Kanji : 牛乳

25. karashi
Answer: mustard 
Hiragana : からし ; Kanji : 芥子

26. ootomugi, ōtomugi
Answer: oats 

Katakana / Hiragana : オートむぎ ;
Kanji : オート麦

27. abura
Answer: oil 
Hiragana : あぶら ; Kanji : 油

28. pasuta
Answer: pasta 
Katakana : パスタ

29. koushou
Answer: pepper 
Hiragana :こしょう ; Kanji : 胡椒

30. kome
Answer: rice         
Hiragana :こめ ; Kanji : 米

31. shio
Answer: salt
Hiragana :しお ; Kanji : 塩

32. shiru, soppu
Answer: soup 
Hiragana :しる ; Katakana : ソップ ; Kanji : 汁

33. okashi
Answer: sweets 
Hiragana : おかし ; Kanji : お菓子

34. cha
Answer: tea           
Hiragana : ちゃ ; Kanji : 茶

35. kurumi
Answer: walnut 
Hiragana :くるみ ; Kanji : 胡桃

36. mizu
Answer: water 
Hiragana : みず ; Kanji : 水

37. komugi
Answer: wheat 
Hiragana :こむぎ ; Kanji : 小麦

38. kajitsushu, wain
Answer: wine 

Hiragana : かじつしゅ; Katakana :  ワイン ;
Kanji : 果実酒

39. hakkounyuu, hakkōnyū
Answer: yoghurt 
Hiragana : はっこうにゅう ; Kanji : 発酵乳

  Try the Quiz :     FOOD & DRINK (TABEMONO TO YOMIMONO)


Contact Info © 1999-2020 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-