Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Fruits & Vegetables : English - Japanese Translation Game
(Kudamono to Yasai : Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the English word, identify the Japanese word (Romaji).

1. apple     
Answer: anzu
Hiragana : あんず ; Kanji : 杏


2. pineapple  
Answer: painappuru
Katakana : パイナップル


3. berry 
Answer: kajitsu
Hiragana : かじつ ; Kanji : 果実



4. banana
Answer: banana
Katakana : バナナ


5. cherry 
Answer: mizakura
Hiragana : みざくら ; Kanji : 実桜


6. lemon 
Answer: remon
Katakana :レモン


7. date
Answer: natsumeyashi
Hiragana : なつめやし ; Kanji : 棗椰子


8. fig
Answer: ichijiku
Hiragana : いちじく ; Kanji : 無花果


9. strawberry
Answer: ichigo
Hiragana : いちご ; Kanji : 苺


10. raspberry  
Answer: kiichigo
Hiragana : きいちご ; Kanji : 木苺


11. persimmon
Answer: kaki
Hiragana : かき ; Kanji : 柿


12. melon
Answer: uri, meron
Hiragana :うり; Katakana : メロン ; Kanji : 瓜


13. olive
Answer: oriibu, orību
Katakana : オリーブ


14. orange
Answer: mikan, orenji
Hiragana : みかん; Katakana : オレンジ ; Kanji : 蜜柑


15. grapefruit
Answer: gureepufuruutsu, gurēpufurūtsu
Katakana : グレープフルーツ


16. watermelon
Answer: suika
Hiragana : すいか ; Kanji : 西瓜


17. peach
Answer: momo
Hiragana :もも ; Kanji : 桃


18. pear
Answer: nashi
Hiragana : なし ; Kanji : 梨


19. apple     
Answer: ringo
Hiragana : りんご ; Kanji : 林檎


20. plum
Answer: ume
Hiragana :うめ ; Kanji : 梅


21. grapes
Answer: budou, budō
Hiragana : ぶどう ; Kanji : 葡萄


22. artichoke      
Answer: aateichooku, āteichōku
Katakana :アーティチョーク


23. asparagus 
Answer: asuparagasu
Katakana :アスパラガス


24. avocado
Answer: abokado
Katakana :アボカド


25. bamboo shoot
Answer: takenoko
Hiragana : たけのこ ; Kanji : 竹の子


26. cabbage 
Answer: tamana, kyabetsu
Hiragana : たまな, Katakana : キャベツ ; Kanji : 玉菜


27. carrot 
Answer: ninjin
Hiragana : にんじん ; Kanji : 人参


28. cauliflower 
Answer: hanayasai
Hiragana : はなやさい ; Kanji : 花野菜


29. celery 
Answer: serori
Katakana : セロリ 


30. chinese cabbage
Answer: hakusai
Hiragana : はくさい ; Kanji : 白菜


31. corn
Answer: toumorokoshi (tōmorokoshi)
Hiragana :とうもろこし ; Kanji : 玉蜀黍


32. cucumber 
Answer: kyuuri, kyūri
Hiragana : きゅうり ; Kanji : 胡瓜


33. eggplant 
Answer: nasu
Hiragana : なす ; Kanji : 茄子


34. garlic 
Answer: ninniku
Hiragana : にんにく ; Kanji : 大蒜


35. ginger
Answer: shouga, shōga
Hiragana :しょうが ; Kanji : 生姜


36. green beans 
Answer: mame
Hiragana :まめ ; Kanji : 豆


37. green pepper
Answer: piiman, pīman
Katakana :ピーマン


38. leek 
Answer: seiyounegi, seiyōnegi
Hiragana : せいようねぎ ; Kanji : 西洋葱


39. lettuce 
Answer: chisha, retasu
Hiragana :ちしゃ; Katakana : レタス ; Kanji : 萵苣


40. mint 
Answer: minto
Katakana :ミント


41. mushroom 
Answer: kinoko
Hiragana : きのこ ; Kanji : 茸


42. onion 
Answer: tamanegi
Hiragana : たまねぎ ; Kanji : 玉葱


43. parsley 
Answer: seri
Hiragana : せり ; Kanji : 芹


44. pea 
Answer: endou, endō
Hiragana : えんどう ; Kanji : 豌豆


45. potato 
Answer: imo
Hiragana : いも ; Kanji : 芋


46. pumpkin 
Answer: kabocha
Hiragana : かぼちゃ ; Kanji : 南瓜


47. radish 
Answer: daikon
Hiragana : だいこん ; Kanji : 大根


48. soya beans
Answer: daizu
Hiragana : だいず ; Kanji : 大豆


49. spinach 
Answer: hourensou, hōrensō
Hiragana : ほうれんそう ; Kanji : 菠薐草


50. spring onion, scallion
Answer: naganegi
Hiragana : ながねぎ ; Kanji : 長葱


51. sweet potato
Answer: satsumaimo
Hiragana :さつまいも ; Kanji : 薩摩芋


52. tomato 
Answer: tomato
Katakana :トマト


53. turnip 
Answer: kabu
Hiragana : かぶ ; Kanji : 蕪


54. zucchini, courgette
Answer: zukkiini, zukkīni
Katakana : ズッキーニ 



  Try the Quiz :     FRUITS AND VEGETABLES (KUDAMONO TO YASAI)


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-