Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Fruits & Vegetables : English - Japanese Translation Game
(Kudamono to Yasai : Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the Japanese word (Romaji), identify the English word.


1. anzu
Answer: apple     
Hiragana : あんず ; Kanji : 杏

2. painappuru
Answer: pineapple  
Katakana : パイナップル

3. kajitsu
Answer: berry 
Hiragana : かじつ ; Kanji : 果実


4. banana
Answer: banana
Katakana : バナナ

5. mizakura
Answer: cherry 
Hiragana : みざくら ; Kanji : 実桜

6. remon
Answer: lemon 
Katakana :レモン

7. natsumeyashi
Answer: date
Hiragana : なつめやし ; Kanji : 棗椰子

8. ichijiku
Answer: fig
Hiragana : いちじく ; Kanji : 無花果

9. ichigo
Answer: strawberry
Hiragana : いちご ; Kanji : 苺

10. kiichigo
Answer: raspberry  
Hiragana : きいちご ; Kanji : 木苺

11. kaki
Answer: persimmon
Hiragana : かき ; Kanji : 柿

12. uri, meron
Answer: melon
Hiragana :うり; Katakana : メロン ; Kanji : 瓜

13. oriibu, orību
Answer: olive
Katakana : オリーブ

14. mikan, orenji
Answer: orange
Hiragana : みかん; Katakana : オレンジ ; Kanji : 蜜柑

15. gureepufuruutsu, gurēpufurūtsu
Answer: grapefruit
Katakana : グレープフルーツ

16. suika
Answer: watermelon
Hiragana : すいか ; Kanji : 西瓜

17. momo
Answer: peach
Hiragana :もも ; Kanji : 桃

18. nashi
Answer: pear
Hiragana : なし ; Kanji : 梨

19. ringo
Answer: apple     
Hiragana : りんご ; Kanji : 林檎

20. ume
Answer: plum
Hiragana :うめ ; Kanji : 梅

21. budou, budō
Answer: grapes
Hiragana : ぶどう ; Kanji : 葡萄

22. aateichooku, āteichōku
Answer: artichoke      
Katakana :アーティチョーク

23. asuparagasu
Answer: asparagus 
Katakana :アスパラガス

24. abokado
Answer: avocado
Katakana :アボカド

25. takenoko
Answer: bamboo shoot
Hiragana : たけのこ ; Kanji : 竹の子

26. tamana, kyabetsu
Answer: cabbage 
Hiragana : たまな, Katakana : キャベツ ; Kanji : 玉菜

27. ninjin
Answer: carrot 
Hiragana : にんじん ; Kanji : 人参

28. hanayasai
Answer: cauliflower 
Hiragana : はなやさい ; Kanji : 花野菜

29. serori
Answer: celery 
Katakana : セロリ 

30. hakusai
Answer: chinese cabbage
Hiragana : はくさい ; Kanji : 白菜

31. toumorokoshi (tōmorokoshi)
Answer: corn
Hiragana :とうもろこし ; Kanji : 玉蜀黍

32. kyuuri, kyūri
Answer: cucumber 
Hiragana : きゅうり ; Kanji : 胡瓜

33. nasu
Answer: eggplant 
Hiragana : なす ; Kanji : 茄子

34. ninniku
Answer: garlic 
Hiragana : にんにく ; Kanji : 大蒜

35. shouga, shōga
Answer: ginger
Hiragana :しょうが ; Kanji : 生姜

36. mame
Answer: green beans 
Hiragana :まめ ; Kanji : 豆

37. piiman, pīman
Answer: green pepper
Katakana :ピーマン

38. seiyounegi, seiyōnegi
Answer: leek 
Hiragana : せいようねぎ ; Kanji : 西洋葱

39. chisha, retasu
Answer: lettuce 
Hiragana :ちしゃ; Katakana : レタス ; Kanji : 萵苣

40. minto
Answer: mint 
Katakana :ミント

41. kinoko
Answer: mushroom 
Hiragana : きのこ ; Kanji : 茸

42. tamanegi
Answer: onion 
Hiragana : たまねぎ ; Kanji : 玉葱

43. seri
Answer: parsley 
Hiragana : せり ; Kanji : 芹

44. endou, endō
Answer: pea 
Hiragana : えんどう ; Kanji : 豌豆

45. imo
Answer: potato 
Hiragana : いも ; Kanji : 芋

46. kabocha
Answer: pumpkin 
Hiragana : かぼちゃ ; Kanji : 南瓜

47. daikon
Answer: radish 
Hiragana : だいこん ; Kanji : 大根

48. daizu
Answer: soya beans
Hiragana : だいず ; Kanji : 大豆

49. hourensou, hōrensō
Answer: spinach 
Hiragana : ほうれんそう ; Kanji : 菠薐草

50. naganegi
Answer: spring onion, scallion
Hiragana : ながねぎ ; Kanji : 長葱

51. satsumaimo
Answer: sweet potato
Hiragana :さつまいも ; Kanji : 薩摩芋

52. tomato
Answer: tomato 
Katakana :トマト

53. kabu
Answer: turnip 
Hiragana : かぶ ; Kanji : 蕪

54. zukkiini, zukkīni
Answer: zucchini, courgette
Katakana : ズッキーニ 

  Try the Quiz :     FRUITS AND VEGETABLES (KUDAMONO TO YASAI)


Contact Info © 1999-2019 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-