Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Airport : English - Japanese Translation Game
(Kūkō : Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the English word, identify the Japanese word (Romaji).

1. air hostess  
Answer: eahosutesu
 Katakana : エアホステス 


2. airline 
Answer: earain
 Katakana : エアライン


3. airplane 
Answer: hikouki, hikōki
 Hiragana : ひこうき ;  Kanji : 飛行機



4. airport 
Answer: kukou, kūkō
 Hiragana : くうこう ;  Kanji : 空港


5. aisle seat  
Answer: tsuurogawa, tsūrogawa
 Hiragana : つうろがわ ;  Kanji : 通路側


6. baggage, luggage 
Answer: nimotsu
 Hiragana : にもつ ;  Kanji : 荷物


7. baggage allowance 
Answer: nimotsuseigen
 Hiragana : にもつせいげん ;  Kanji : 荷物制限


8. baggage reclaim 
Answer: bagejjikureemu, bagejjikurēmu
 Katakana : バゲッジクレーム


9. baggage van 
Answer: nimotsusha
 Hiragana : にもつしゃ ;  Kanji : 荷物車


10. bank 
Answer: ginkou, ginkō
 Hiragana : ぎんこう ;  Kanji : 銀行


11. cafeteria 
Answer: shokudou, shokudō
 Hiragana : しょくどう ;  Kanji : 食堂


12. confirmation 
Answer: kakunin
 Hiragana : かくにん ;  Kanji : 確認


13. currency 
Answer: tsuuka, tsūka
 Hiragana : つうか ;  Kanji : 通貨


14. customs 
Answer: kanzei
 Hiragana : かんぜい ;  Kanji : 関税


15. customs clearance
Answer: tsuukan, tsūkan
 Hiragana : つうかん ;  Kanji : 通関


16. customs duty 
Answer: Kanzei
 Hiragana : かんぜい ;  Kanji : 関税


17. customs officer 
Answer: zeinkanri
 Hiragana : ぜいかんり ;  Kanji : 税関吏


18. domestic 
Answer: kokunai
 Hiragana : こくない ;  Kanji : 国内


19. duty free 
Answer: menzei
 Hiragana : めんぜい ;  Kanji : 免税


20. elevator 
Answer: erebeetaa, erebētā
 Katakana : エレベーター


21. escalator 
Answer: esukareetaa, esukarētā 
 Katakana : エスカレーター


22. excess baggage 
Answer: choukatenimotsu
 Hiragana : ちょうかてにもつ ;  Kanji : 超過手荷物


23. family 
Answer: kazoku
 Hiragana : かぞく ;  Kanji : 家族


24. flight number 
Answer: furaitonanbaa, furaitonanbā
 Katakana : フライトナンバー 


25. foreign currency 
Answer: gaika
 Hiragana : がいか ;  Kanji : 外貨


26. gate 
Answer: geeto, gēto
 Katakana : ゲート


27. immigration 
Answer: nyuukoku, nyūkoku
 Hiragana : にゅうこく ;  Kanji : 入国


28. international 
Answer: kokusai
 Hiragana : こくさい ;  Kanji : 国際


29. luggage cart
Answer: kaato, kāto
 Katakana : カート


30. meal 
Answer: gohan
 Hiragana : ごはん ;  Kanji : ご飯


31. money 
Answer: okane
 Hiragana : おかね ;  Kanji : お金


32. money exchange 
Answer: kawase
 Hiragana : かわせ ;  Kanji : 為


33. number 
Answer: bangou, bangō
 Hiragana : ばんごう ;  Kanji : 番号


34. passenger 
Answer: joukyaku, jōkyaku
 Hiragana : じょうきゃく ;  Kanji : 乗客


35. passport 
Answer: ryoken, pasupōto
 Hiragana : りょけん ; Katakana : パスポート ;  Kanji : 旅券


36. pilot 
Answer: hikoushi, hikōshi
 Hiragana : ひこうし ;  Kanji : 飛行士


37. reservation 
Answer: yoyaku
 Hiragana : よやく ;  Kanji : 予約


38. seat 
Answer: zaseki, shīto
 Hiragana : ざせき, シート ;  Kanji : 座席


39. seat belt 
Answer: shiitoberuto, shītoberuto
 Katakana : シートベルト 


40. seat number 
Answer: zasekibangou, zasekibangō
 Hiragana : ざせきばんごう  ;  Kanji : 座席番号 


41. shop 
Answer: mise
 Hiragana : みせ ;  Kanji : 店


42. snack 
Answer: sunakku
 Katakana : スナック


43. telephone 
Answer: denwa
 Hiragana : でんわ ;  Kanji : 電話


44. terminal 
Answer: taaminaru, tāminaru
 Katakana : ターミナル


45. ticket 
Answer: ken
 Hiragana : けん ;  Kanji : 券


46. toilet 
Answer: otearai
 Hiragana : おてあらい ;  Kanji : 御手洗い


47. vegetarian 
Answer: saishokushugisha

Hiragana : さいしょくしゅぎしゃ ; 
Kanji : 菜食主義者


48. visa 
Answer: sashou, biza
 Hiragana : さしょう ; Katakana : ビザ ;  Kanji : 査証


49. water 
Answer: mizu
 Hiragana : みず ;  Kanji : 水


50. weigh 
Answer: hakaru
 Hiragana : はかる ;  Kanji : 量る


51. window seat 
Answer: madogawa no seki
 Hiragana : まどがわのせき ;  Kanji : 窓側の席



  Try the Quiz :     AIRPORT (KŪKŌ)


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-