Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Airport : English - Japanese Translation Game
(Kūkō : Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the Japanese word (Romaji), identify the English word.


1. eahosutesu
Answer: air hostess  
 Katakana : エアホステス 

2. earain
Answer: airline 
 Katakana : エアライン

3. hikouki, hikōki
Answer: airplane 
 Hiragana : ひこうき ;  Kanji : 飛行機


4. kukou, kūkō
Answer: airport 
 Hiragana : くうこう ;  Kanji : 空港

5. tsuurogawa, tsūrogawa
Answer: aisle seat  
 Hiragana : つうろがわ ;  Kanji : 通路側

6. nimotsu
Answer: baggage, luggage 
 Hiragana : にもつ ;  Kanji : 荷物

7. nimotsuseigen
Answer: baggage allowance 
 Hiragana : にもつせいげん ;  Kanji : 荷物制限

8. bagejjikureemu, bagejjikurēmu
Answer: baggage reclaim 
 Katakana : バゲッジクレーム

9. nimotsusha
Answer: baggage van 
 Hiragana : にもつしゃ ;  Kanji : 荷物車

10. ginkou, ginkō
Answer: bank 
 Hiragana : ぎんこう ;  Kanji : 銀行

11. shokudou, shokudō
Answer: cafeteria 
 Hiragana : しょくどう ;  Kanji : 食堂

12. kakunin
Answer: confirmation 
 Hiragana : かくにん ;  Kanji : 確認

13. tsuuka, tsūka
Answer: currency 
 Hiragana : つうか ;  Kanji : 通貨

14. kanzei
Answer: customs 
 Hiragana : かんぜい ;  Kanji : 関税

15. tsuukan, tsūkan
Answer: customs clearance
 Hiragana : つうかん ;  Kanji : 通関

16. Kanzei
Answer: customs duty 
 Hiragana : かんぜい ;  Kanji : 関税

17. zeinkanri
Answer: customs officer 
 Hiragana : ぜいかんり ;  Kanji : 税関吏

18. kokunai
Answer: domestic 
 Hiragana : こくない ;  Kanji : 国内

19. menzei
Answer: duty free 
 Hiragana : めんぜい ;  Kanji : 免税

20. erebeetaa, erebētā
Answer: elevator 
 Katakana : エレベーター

21. esukareetaa, esukarētā 
Answer: escalator 
 Katakana : エスカレーター

22. choukatenimotsu
Answer: excess baggage 
 Hiragana : ちょうかてにもつ ;  Kanji : 超過手荷物

23. kazoku
Answer: family 
 Hiragana : かぞく ;  Kanji : 家族

24. furaitonanbaa, furaitonanbā
Answer: flight number 
 Katakana : フライトナンバー 

25. gaika
Answer: foreign currency 
 Hiragana : がいか ;  Kanji : 外貨

26. geeto, gēto
Answer: gate 
 Katakana : ゲート

27. nyuukoku, nyūkoku
Answer: immigration 
 Hiragana : にゅうこく ;  Kanji : 入国

28. kokusai
Answer: international 
 Hiragana : こくさい ;  Kanji : 国際

29. kaato, kāto
Answer: luggage cart
 Katakana : カート

30. gohan
Answer: meal 
 Hiragana : ごはん ;  Kanji : ご飯

31. okane
Answer: money 
 Hiragana : おかね ;  Kanji : お金

32. kawase
Answer: money exchange 
 Hiragana : かわせ ;  Kanji : 為

33. bangou, bangō
Answer: number 
 Hiragana : ばんごう ;  Kanji : 番号

34. joukyaku, jōkyaku
Answer: passenger 
 Hiragana : じょうきゃく ;  Kanji : 乗客

35. ryoken, pasupōto
Answer: passport 
 Hiragana : りょけん ; Katakana : パスポート ;  Kanji : 旅券

36. hikoushi, hikōshi
Answer: pilot 
 Hiragana : ひこうし ;  Kanji : 飛行士

37. yoyaku
Answer: reservation 
 Hiragana : よやく ;  Kanji : 予約

38. zaseki, shīto
Answer: seat 
 Hiragana : ざせき, シート ;  Kanji : 座席

39. shiitoberuto, shītoberuto
Answer: seat belt 
 Katakana : シートベルト 

40. zasekibangou, zasekibangō
Answer: seat number 
 Hiragana : ざせきばんごう  ;  Kanji : 座席番号 

41. mise
Answer: shop 
 Hiragana : みせ ;  Kanji : 店

42. sunakku
Answer: snack 
 Katakana : スナック

43. denwa
Answer: telephone 
 Hiragana : でんわ ;  Kanji : 電話

44. taaminaru, tāminaru
Answer: terminal 
 Katakana : ターミナル

45. ken
Answer: ticket 
 Hiragana : けん ;  Kanji : 券

46. otearai
Answer: toilet 
 Hiragana : おてあらい ;  Kanji : 御手洗い

47. saishokushugisha
Answer: vegetarian 

Hiragana : さいしょくしゅぎしゃ ; 
Kanji : 菜食主義者

48. sashou, biza
Answer: visa 
 Hiragana : さしょう ; Katakana : ビザ ;  Kanji : 査証

49. mizu
Answer: water 
 Hiragana : みず ;  Kanji : 水

50. hakaru
Answer: weigh 
 Hiragana : はかる ;  Kanji : 量る

51. madogawa no seki
Answer: window seat 
 Hiragana : まどがわのせき ;  Kanji : 窓側の席

  Try the Quiz :     AIRPORT (KŪKŌ)


Contact Info © 1999-2020 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-